BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Thursday, August 12, 2010

burung hantu~

tajuk sama macam post sebelom ni. konon-konon macam astro lah. ulang-ulang cerita sama. saya masih tak puas hati, bila nak ulang COURAGE UNDER FIRE kat hbo nih?! lama dah tunggu tau. asyik-asyik cerita "terminator salvation" je. mak saya yang tak paham cerita tu pon dah sangat hafal jalan cerita nye. heh! ok ok. bukan itu sebabnya dok membebel ni, saya tak boleh tido. again! so, on netty dan online. facebook-ing saje. emh bosan pulak. blogging ah. yeay! TAPIII nak cerita ape? lama gak berfikir nak merepek ape kat blog terchentaaa nih. tetiba teringat assignment tak semak lagi. quiz tak mark lagi. latihan tak cek lagi. banyak keje esok nih. emh cerita pasal linux lah *tetibe* ;P



masa tu hari selasa, 23 julai 2008 at 2.30pm, buat pertama kalinya saya masuk kelas Linux. wah masih segar dalam ingatan kot. gementar? haish jangan cakaplah. basah ketiak ni hah melawan perasaan gugup ;P subjek ni untuk students semester 3 dan semestinya mereka ni agak berpengalaman lah kan dari segi belajar dan menilai pensyarah kalau compare dengan students semester 1. sebab tu kot neves to the top! biasalah, lecturer baru kan at that time. mesti kene komplen je. huh! takpe, i will always try the best. sedapkan hati.



teringat masa tunggu dorang nak masuk lab, ada yang sedang bukak kasut, ada yang sedang keluarkan buku, ada yang terkejar-kejar dari jauh sebab dah lambat, macam-macam lagi lah. what i remember the most adalah satu suara ni, "miss, tengok ni goku" lebih kurang macam tu lah. saya pon terus fokus kepada student yang dimaksudkan. oh rupanya sebab rambut beliau. muka boleh tahan tapi dalam kepala otak dah berfikir, mesti budak nih akan selalu buat hal. selalunya yang ber-rambut pacak camtu dan agak good-looking nih tak minat nak belajar. melawa je tau nye. hahahah. giler kan persepsi pertama saya tentang budak goku tuh. serba sedikit, ianya betul! beliau kaki ponteng okeh. dah tegur baru nak datang. tak tahu lah paham ke tak apa yang saya ajar. haih ;P



sebelom masuk kelas ni, awal-awal lagi saya dah kaji tentang umur mereka. most of them are 89's and ada jugak yang sama umur dengan saya! bukan itu sahaja, older than me pon ada. itu bukan satu hal besar, saya sempat jugak bertanyakan beberapa orang pensyarah yang pernah mengajar kelas ni, rata-rata menyatakan tiada masalah dengan mereka. senang kata, mereka ni best. ok we'll see. banyaklah kalau nak cerita tentang kelas ni, they bring laughter and also they bring tears to me. kenapa nangis? biarlah rahsia~pengalaman nangis tu buat saya takde hati sangat nak masuk kelas mereka. nak ketawa pon takde mood. TAPI kelas ni macam ada magik. saya boleh lupakan apa yang berlaku dan enjoy je ajar mereka. betul la korang ni best!



semester seterusnya saya tak ajar mereka lagi. but i am eager to see them grow. mereka tak sombong pon. i can feel that they respect me ^^ but now, they are not here anymore. dah tamat belajar kat sini. some of them are continuing their study at degree level. some of them are working. ade jugak la beberapa orang yang sedang praktikal. ade yang dah bertunang pon. lawan tokeh nih! heee dah jodoh ;) 

 
 last class linux sesi july - november 2008. tak semua ada (T_T) oh muka saya tak berubah kan?


 ni saya bukan mereka (^_^) motifff?! this pic taken during lebaran 2008. ada motif lah, tak sampai sebulan lebaran 2010 pulak! kau saje nak promote diri pastu kata ape motif bagai. ngeh ngeh~




apepon korang buat, all the best tau. jangan lupa saya *ni paling penting!* kawen jangan lupa jemput. insya-Allah saya datang. ikatan masih kuat kot. ada connection. lalalalalaaaaa ;P




 

6 tukang tilik:

Waniey said...

panjang sgt la..
penat nak bace..
asal tajuk same ngan tajuk kat bawah..??
confused la..

RAIFANA ABDULLAH said...

hish pemalas! nanti la along bagitau kat umah~

Anonymous said...

kalau yang tak buat hal langsung pun bosan juga kan.So,perangai yang bermacam-macam ini lah kadang2 membuatkan terfikir balik "happening juga kelas linux ni"

--anyway,gud luck~

Muhammad Afiq said...

haha...miss masih simpan gmbar ni..
agak lama masa berlalu..
salah satu kelas favourite kami..
sbb mudah fhm n slalu kelas ni abis cpat..tu yg syok..hahaha

RAIFANA ABDULLAH said...

anonymous = betul tu. sebab tu bile dah nangis pon masih kuatkan diri mengajar kelas ni ;)

afiq = mestilah simpan tapi tak banyak la afiq. eh awk gudluck kat unikl ye ;)

Muhammad Afiq said...

haha..
tenkiu miss..
kami sume tgh berjuang habis - habisan kat unikl ni..:)