BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Tuesday, June 30, 2009

hari ini hari SELASA~


OMG namaku di situ.mengapakah???



hari ni students yang menjalani latihan industri akan kembali ke kolej untuk sesi viva [lebih kurang cam interview la ni].so at 9am, semua supervisor latihan industri bersiap sedia di lokasi masing2.me+azahari+dyana+kak jiha is at bilik mesyuarat and the other group which contains ima+kak dil+en.zul+en.wandi is at bilik seminar.the viva session starts with adila, aizat and rachman.questions asked and they answer.after about 30minutes, the second group came in.then another group came in.the session ends at 1pm.huh.quiet exhausting actually.but what i get from this viva is the knowledge they've [the students] gained from the industrial training.interesting~

in any interview, you have to be able to SELL yourself.it is important to attract your interviewee to feel confidence in you.perhaps some proper body language and fluent speaking may help you in the interview~

tak susah pun, yang penting bersedia.rajin2 lah menimba ilmu baru.jom tengok gambar hasil dari iPhone 3G baru i nih.heh~

ima & dyana.my first two collegues that captured by my iPhone.heh.berbangga lah~


azahari mau juga.tu jari dyana.dengki kan beliau~


second group : hafiz, azmi & firdaus tahir.


these are my students from Dahlia Enterprise.izzat & haizum.


haizum again.heh.beside him is iqbal.


these are my students from Sime Darby.mirza, syafiq & shahril.


the refreshment.TQ to the organizer [kak lim & intan]



apepun yg korang lalui hari ni, jadikan sebagai satu pengalaman yang berguna untuk masa depan ye.all the best for the future.KPTM hebat!





p/s : gambar aku takde.huh!


Sunday, June 28, 2009

saya menang motor!

remember THIS?.ngeh.smiling mode.camne nak bagitau nih.aku neves.heh.ok ok camni la, sila lihat gambar di bawah :

Fabregas lah~

sebelum semua orang nampak iPhone 3G ni ade dalam beg tangan aku, sebelum semua orang nampak aku taip message dengan menyentuh skrin iPhone 3G ni, sebelum semua orang nampak aku asyik haruk amek gambar gune iPhone 3G nih, sebelum ima cakap camni "huyyoo rai ade hp baru" dalam nada yang bersungguh sungguh [heh maaf ima], sebelum itu sebelum ini bla bla bla bla bla.nah aku bagi tgk gambar lagi :


mesti korang dah tau kan.AKU MEMILIKI IPHONE 3G.bukan mudah menggapai mimpi jadi realiti tau [masih dalam mood AF]

gembira~




Thursday, June 25, 2009

robot ais krim yang comel~

[mulakan bacaan dengan nada membaca puisi ye.selamat mencuba!]
detik yang dinanti telah tiba.
ye detik itu telah tiba.
setelah sekian lame.
detik itu tiba juga.
detik yang ditunggu dengan penuh kesabaran.
akhirnya ia tiba juga.
setelah malam berganti siang.
ia datang menjelma.
mempersembahkan :

TRANSFORMERS : REVENGE OF THE FALLEN


best seh cite ini!
tak rugi aku tengok malam tadi walaupun penat setelah bekerja di siang hari.
[saje je nak bagitau]
aku PAKSA korang g tengok.
sangat berbaloi~



p/s : disebabkan terlalu teruja, maka sudah letak tema TRANSFORMERS sebagai wallpaper juga.wee~



[sebenanye nak letak gambar Shea LaBeouf tapi cam menduakan seorang orang garang plak.gambar beliau pun aku tak pernah jadikan wallpaper, inikan pulak jantan lain kan?kan?kan?]





Wednesday, June 24, 2009

Bulan Rejab

hari ni 24 Jun 2009 adalah bersamaan dengan 1 Rejab 1430H.
Bulan Rejab banyak keistimewaannya.
[peristiwa Isra' & Mikraj - 27 Rejab 1430H]
tunaikan segala amalan dengan ikhlas supaya lebih berkat.
selamat beramal~



Tuesday, June 23, 2009

aku mengaku.

seorang orang garang sedang lapar maka plan la makan pizza.sebelum tu msg2 mengarut-merepek.tetibe seorang orang garang taip ni :

pizzaholic : malas nak layan orang gile!
workaholic : orang gile?ok...
pizzaholic : alalalala.touching plak.sorry!
workaholic : mengaku awak gile gak!sekarang!
pizzaholic : ok.i'm crazy.i'm crazy over you!!!
workaholic : sweet~
pizzaholic : suke la tu. g tulis dalam blog.
workaholic : eh mane tau ni.dah tulis pun.
pizzaholic : tau dah.kalau pasal arjuna, awak teruja sket.
workaholic : bukan sket.banyak tau!





i heart you sangat banyak!



hari ni hari kau, esok pun hari kau, tulat pun hari kau gak,sampai bile2 pun hari kau.takpe aku relakan je~


cerita 1

seorang orang garang : awak nampak berisi.
seorang orang dengar kata : eh ye ke?macam2 la awak ni
seorang orang garang : ye la.saye tau la
seorang orang dengar kata : biarla. saye nak gemukkan badan.
seorang orang garang : awak tau tak, kalau gemuk banyak penyakit. bla bla bla bla bla.
seorang orang dengar kata : ok ok.memang saye banyak makan pun.this is my third treat for today.
seorang orang garang : g la slimming beauty.
seorang orang dengar kata : ish.taknak la.saye tak percaye benda2 camni.
seorang orang garang : abis tu bile nak kurus.awak dah la malas nak exercise.
seorang orang dengar kata : nanti la saye g sane [makan makan]

cerita 2
seorang orang garang : watpe?
seorang orang dengar kata : belek muka.jerawat!
seorang orang garang : jangan la usik.tangan tu kotor.
seorang orang dengar kata : baiklah.


kesimpulan : orang garang tu suke bagi nasihat.
aku ikut je.baik kan?
sesuai untuk dijadikan menantu [gatal =P]
mak kepada orang garang, sila la masuk meminang.heh.


p/s : i want orang garang teman g slimming beauty~


Monday, June 22, 2009

kolam udang

serius nak muntah

cek report practical

sakit belakang juga

bile nak habis nih

TOLOOOOONG!!!



hari ini

laparlaparlaparlaparlaparlaparlaparlaparlaparlaparlaparlaparlaparlaparlaparlapar
laparlaparlaparlaparlaparlaparlaparlaparlaparlaparlaparlaparlaparlaparlaparlapar
laparlaparlaparlaparlaparlaparlaparlaparlaparlaparlaparlaparlaparlaparlaparlapar
laparlaparlaparlaparlaparlaparlaparlaparlaparlaparlaparlaparlaparlaparlaparlapar
laparlaparlaparlaparlaparlaparlaparlaparlaparlaparlaparlaparlaparlaparlaparlapar





nak makan nasi kandar!


Friday, June 19, 2009

possible mission~

i'm off to north pole.
don't worry.i'll be safe with my guardian-driver-map-reader.heh.



********************UPDATE********************


sudah di johor semula.
the journey was fun although it is sooooo tiring.
TQ much to my
guardian-driver-map-reader.



Thursday, June 18, 2009

zee avi

suatu hari yang indah.tetibe :

ima : rai...penah dgr x lagu kat fly.fm
ima : xleh tgkap name singer tu sape
ima : xavi or xiavi
ima : or sape ntah

me : emh
me : xtau la ima

ima : suara/slang ala2 yuna
ima : DJ tu kate dak tu local singer

me : ye ke???
me : xtau plak

ima : xpe2
ima : kang org cari

me : usaha ye!

hasil daripada perbualan tersebut maka lahirlah sebuah keinginan untuk tahu [curiosity] dalam diri ni.googling la kan.luckily tersangkut kat sebuah blog.bace bace.rupe-rupenye bukan xiavi.ejaan yang betul adalahZEE AVI.unik kan name ni.music nye juga best.suke lagu KANTOI.sangat cathcy and fun.





heart this song



~Just Stand Up~
[this song inspires me to go trough life stronger than ever]


If the mind keeps thinking you've had enough
But the heart keeps telling you don't give up

Who are we to be
Questioning, wondering what is what
Don't give up
Through It All, Just Stand Up!


[sila la hayati ye~]



lift itu dot dot dot

semestinya warga kolej ni sedia maklum yang butang OPEN kat lift kita ni agak mengerikan sebab kalau tekan banyak kali pun lift ni masih lagi nak tutup je.nak tau tak bahawa cik azahana sudah menemui cara terbaik untuk tekan butang itu.kalau nak tau sila la tanye beliau sendiri.heh.

baru2 ni satu lagi perihal lift menjadi bualan.tak nak la cite.biarlah ianya menjadi rahsia.yang pasti SERAM woooo.

welcome to the club!

happy birthday to buncit~

may joy & happiness always be with you










statementTambahan : nak ice-cream eh nanti.wee~



Wednesday, June 17, 2009

terkarisma eh eh bukan.TERKESIMA~

semua manusia dicipta seadilnya oleh Tuhan.Tuhan bagi kelebihan dan kelemahan atas sebab2 tertentu.yang penting korang semua gunakan peluang hidup kat dunia ni dengan sebaiknya.

kalau muka anda cantik-putih melepak-tiada jerawat-hidung mancung-bibir mungil, itu adalah anugerah.syukur.kalau otak anda genius, itupun anugerah.syukur.kalau anda seorang yang kaya harta-duit melimpah ruah, itupun anugerah.syukur.kalau suara anda merdu tetapi tak suke g karaoke kat square one, itupun dikira anugerah.syukur.kalau anda boleh baca msg tetapi tak reti nak reply, itupun anugerah.syukur.semuanya dari Tuhan.

aku tak paham kenapa sesetengah individu malu nak bertanye kalau ade kekeliruan [senang kate bodoh sombong] jangan jadi parasit la weh.menumpang orang je.padahal same2 belajar.pastu tak paham, senyap je.meluat gila swine.dah la ayat same je.sorang buat silap, semua ikut je.bile ditanye, baru nak kate tak paham.takpe.aku jalankan tanggungjawab aku.mengulangi ape yang sudah diajar 30saat lepas sekali lagi.aku ade prinsip bahawa, the more you give the more you'll get.bagus kan prinsip aku.aku tau tu.aku tak pernah membezakan tahap IQ korang.aku layan korang seadilnye.cume aku agak teruja dengan individu yang rajin dan serius bile belajar.


kita tak sempurna tapi sila la berusaha untuk menjadi yang terbaik.

berusaha untuk perbaiki diri
.
~sekian~



Tuesday, June 16, 2009

masih sihat dan berfikiran waras~

rase macam dah lame tak update blog.padahal baru 3 hari.huhu.yes aku memang "gila" blog.aku meng"anak tiri"kan Friendster, Facebook dan juga Tagged [sila ambil perhatian ye.heh =P] bukan lupe tapi tak sempat la.lagipun class dah bermula kan.how's my students?they're all OK!

fakta aku : di zaman yang serba canggih ni, kite sume tak perlu nak hantar msg kepada penerima dengan menggunakan asap lalu kipaskan ke udara ataupun tulis surat pastu masuk dalam botol dan campak ke laut ataupun menternak burung atau binatang2 lain untuk menyampaikan niat anda kepada pihak yang berkenaan.maksud aku, sekarang kan dah ade i-Phone 3G, Blackberry Storm, Nokia E71, Sony Ericsson Satio [sila pilih salah satu dan hantar ke rumah aku dengan segera!] DUNIA DI HUJUNG JARI la katekan.

ok ok.aku post entry ni sbb kejadian pagi tadi.nak gelak jap.hahaha [gelak besar.jangan tahan.anda tahu akibatnye.huhu] citenye camni.aku layan kwn lame ym.macam2 cite la yang terbangkit.tetibe ade 1 ketika aku ter"nak" pecah perut ketawa tapi aku kat ofis so takleh gelak kuat2.dah abis ym.

tujuan utama aku post entry nih : lepas say "bye" kat kwn aku tu, aku tersentap jap.aku tak tau sama ade en.pudin [beliau dok sebelah kanan aku di ofis] or rakan2 ofis yang lain perasan tak yg aku hampir tersembur air liur menahan gelak.kalau dorang perasan, mesti dorang pelik.gelak2 kat depan pc yang tak bernyawa nih.seronok betul aku tadi.mmg tak ingat orang sekeliling.aduh la, aku harap dorang memahami keadaan aku.AKU SEGAN.heh.

p/s : aku tak reti nak hipokrit.kononnya ade keje padahal _______________!!![sila la isi tempat kosong.good luck~]


Friday, June 12, 2009

jauh perjalanan luaskan pengalaman

ting tong [lebih kurang camtu la bunyi hp aku.menandakan ade msg]

atan : cik raifana ke ni?
si cantik : haah.sape ni?
atan : pakwe lame mase kat congostan
si cantik : [sengal ke ape dia ni?] sape?
atan : kwn lame la.dok belakang sekali mase dalam kelas dulu
si cantik : [aduh kelas mane plak.aku dah mula malas] sape?
atan : tak sporting la awk ni.atan la
si cantik : oh [kan senang bgtau dari awal.beliau sekelas ngan aku mase kat teknik JB]
atan : ape oh? watpe skang ni?
si cantik : aku dah keje
atan : tak tau pun.keje pe?
si cantik : pensyarah kat kolej.kat bp ni je ha
atan : ko dah kawen?
si cantik : [ok ni soalan faveret sejak aku dewasa] muda lagi kot.baru keje setahun.
atan : muda la nak kawen.nanti dah tua tak laku.lagipun orang kawen rezeki murah.calon ade dah?
si cantik : emh betul kot.calon eh? DAH ADE [poyo tak jawapan aku.mesti arjuna seram kalau dia tau.heh =P]
atan : sape? aku ade tak dalam senarai?
si cantik : [malas dah nak teruskan.aku tido]

kesimpulan : sejak abis belajar, selalu orang2 sekeliling aku tanye bile nak kawen. maksud aku orang luar umah yang tak belikan makanan untuk aku hari2. maksud aku orang yg takde kaitan darah ngan aku. maksud aku mak ayah aku tak pernah tanye pun sebab dorang tau aku baru nak cari duit dan cube survive hidup berdikari.heh.

ala sabar la.bukan taknak kawen.cume masa belum tibe.jawapan standard aku bagi kat sume orang yg tanye bile nak kawen terutama nenek tersayang sebab mak aku kawen umur 23.penah gak aku tanye mak :

me : mak tak risau ke along tak kawen lagi?
mak : tak [mak aku memang relax.sebenanye dia tak puas hidup ngan aku lagi tuh.heh]
me :nape mak?
mak : ni bukan zaman dulu.ko muda lagi.diri sendiri pun tak tertanggung.nanti ade anak camne?buat ape yg patut dulu.ade jodoh kawen la [amacam arjuna?bile nih.gatal.heh]
me : [angguk je.betul tu]

hah. so nak risau ape. selagi mak ayah tak cakap camni : "kawen cepat.ko dah tua!" maka aku masih bujang.huhu =P

Thursday, June 11, 2009

si ai en ti eay

aku cinta kau.










TAK TIPU ok.

menyampah.

saya jeles.

kat dia yg pakai baju kotak2 tu.
kat awk yg pakai cermin mata.
kat perempuan belakang sane.
kat dia yg sedang salin nota.
kat lelaki yg malas bukak mulut.

sebab

korang sume duduk dan saya berdiri kat depan.
korang hanye mendengar dan saya pulak bercakap.
korang bertanye dan saya menjawab.

senang kan keje korang???
mane boleh camni.





nak belajar gak!


Wednesday, June 10, 2009

anak perempuan pakcik cyrus

sila la dgr lagu2 ni by miley cyrus --> goodbye & the climb
layan~

orang tua yang masih kuat daya ingatan

Selasa
22 Julai 2008
aku masih ingat hari pertama aku report duty kat kolej nih
aku pakai baju kurung kak huda bagi 2 tahun lepas
matchkan ngan tudung purple manik2
kasut wedges warna hitam ade bunga
beg tangan warna coklat
a little briefing from our beloved Director En. Rusli
pastu kak Hai as our Ketua Jabatan agihkan jadual to all new lecturers
kene ajar 3 subjek
ikut kak Hai g koperasi amek modul
then move to class
class pertama was with DCSN 1/6
[EEF]
mase tu 945am

hah
peristiwa ni dah hampir setahun berlalu dan aku masih ingat semuanye
aku tak cite lagi class lab pertama aku
hari rabu at 3pm
dalam class tu ade student name Goku
[watak dlm dragon ball]
aku ingat class tu sampai bile2

tp peristiwa malam tadi
aku dah lupe

........................................
........................................
........................................
........................................
........................................

tipu je
aku takkan lupe
cume tak nak ingat
aku tak marah
hati masih boleh bertenang dan air mata tak keluar
kentalkan aku?kan?kan?kan?

*******************************UPDATE**************************************

memang nak merajuk
tapi aku lupe camne nak merajuk
try browse dalam otak
dem.tak jumpe pun!
rupenye aku dah delete perkataan tu dalam kamus hidup aku
so tak jadi merajuk
tp sedih masih berbaki kat hati

tu cite semalam
sekarang aku dah ok
i try to be as frank as i can
I PROMISE~

actually i can feel that you start to understand me
i'm touched
heart you much dear!


Tuesday, June 09, 2009

serius aku bangga!

perhatian sume
sila lihat gambar di bawah :


hari minggu + cuti sekolah
org lain sibuk bercuti & melawat Malaysia
tapi saya sibuk menguji diri selesaikan RUBIK CUBE.heh.

berpandukan 2 org guru --> iwan & amir (mereka adik2 saya)
selama 3 hari 2 malam belajar nak selesaikan RUBIK CUBE nih
ade 5 steps
pusing pusing maka siaplah camni :

yeah!!!

saya tau bahawa tak sume org heran ngan pencapaian saya ni
sbb dah terlalu ramai org yg berjaya selesaikan
apepun saya dah mahir dan sekarang sedang giat membuat catatan masa terpantas
wish me luck~





p/s : to iwan & amir...terima kasih & SELAMAT HARI GURU!!!

slip of a tounge~

EEF class
2pm
lab 6

presentation time!

topic :
Electricity Contributors.


conclusion :
more than twice i melatah.
why?
kerana tudung merah ni ke?
kasut merah?
baju ni?
I DON'T KNOW!!!
ok aku tipu.
aku tau kenapa asyik melatah je.

gagahahahahaktuih!



bye.

voiceless~

my curiosity kills me.
once i told myself not to get involve with IT.
but now i'm into IT.

i don wanna talk about IT.
i'm gonna lay low.
as low as i can.







huh.dem.






heart says : regret is painful.grrrr!


Friday, June 05, 2009

M.I.S.S.I.N.G

diri sendiri tanye : ape buat kalau rindu arjuna?

diri sendiri jawab : sleep!!!




mujarab.sila cuba~

saya semakin matang.

mata ngah berat ni.
(akibat tido tak teratur...padan muka la...sendiri cari pasal...haish~)
kalau ikut hati, dah lame saya pejam mata
tapi harus cari inisiatif supaya tak tido kat ofis
maka tangan rancak tgk video2 lama
video klip cikgu kudin menjadi mukadimah
(kali ni tak gelak kuat2 sbb nanti mr.civic kate saya ketawa sorang2 =P)
browsing...hah...jmpe pun
tgk ni :

video

mesti korang masih ingat video klip ni kan???
ape ntah nama this cute little girl
sukeeeeeeeeeenye tgk dia
comel macam saya.heh!

melihat kanak2 ni, saya rasa diri dah cukup matang sbb :
  • saya nyanyi lagu ni dgn sebutan yg lebih jelas dan tak menyembur air liur.
  • saiz badan kanak2 ini jauh lebih kecil berbanding saya.
  • saya pakai tudung sbb rambut tu aurat dan segala dosa saya dah tanggung sendiri.
  • gigi saya dah kekal ataupun tetap~
  • kanak2 ni tak perlu pakai maybelline angelfit liquid foundation untuk cover jerawat kat muka.huh jeles!!!
  • tarikh video ni tahun 2003, masa tu saya sedang berusaha nak amek SPM.saya dah tua 6 tahun sekarang.
haa...amacam???
matang kan saya...wee~






p/s : tq to mr.harrier sbb berusaha cari video ni yg full version .sangat2 menghargainya~


Wednesday, June 03, 2009

saya nak tido sekarang.

tak boleh sbb kat ofis lg.

keje mesti amanah dan jujur.





insaf?

comot.

kehidupan sbg seorg lecturer kembali lg.maksud saya, kelas sudah bermula!!!

for semester 1 only.dpt students baru.setiap semester saya mengajar semester 1.subjek EEF (Electric & Electronic Fundamental)

day 1
masa utk kenal2.start with welcome greeting as always.bebel2 sket.pastu tnye :

miss rai : any one of you know my name? (macam la glamour sgt kan haha =P)
students : RAIFANA (dgn bersemangat tau)
miss rai : wah that's good (tak bermakna aku glamour sbb kat jadual dorg ade tulis name aku huh)

then, a brief introduction about EEF, coursework, final exam, rules..........FINISH.

miss rai : ok class, any question?

i'm expecting these kind of questions => umur miss bape? dulu miss study kat mane? miss org mane? BUT guess what, 1 boy raised his hand and asked :

boy : miss, boleh tak miss terangkan ape yg kite akan blaja utk subjek ni? (dgn muka penuh minat dan rakan2 disebelahnye seakan2 menyokong soalan beliau)
miss rai : ok, tq for the question.this subject consists of 9 topics bla bla bla bla.do you get the idea?
boy & his other friends : (nodded their head, muka masing2 puas hati)
miss rai : (lega phew~ muka mesti tenang tp tak sangka soalan that boy,excited nak blaja kot) any other questions class?
students : (silent)
miss rai : if no, i end the class now and i'll see you tomorrow.
boy : eh miss awal lg.
miss rai : (serius bdk ni semangat nak blaja) class hari ni utk pengenalan sahaja.jgn risau, ada byk masa utk blaja semua topik.
boy : (mengangguk dan kemas brg2 beliau)
miss rai : tq class.
students : tq miss!!!

for that class, i spent 40 minutes.tak pernah dlm sejarah pengajaran saya, kelas pertama selama itu.secara jujurnya, saya sgt suke class ini huhu.semoga korg terus bersemangat ye.

day 2
bright wednesday morning.preparation for classes dilakukan.nervous tak tentu pasal.dah lame tak mengajar kot.cek jadual => 1045am...LR 7...DCSN 1/2...ok i'm ready.let's go!!!

they are already in the class.bagus la tak lambat.i dah start mengajar tau.topic 1 : Introduction to Electricity.seems like they understand.masalah sket2 tu biasa la kan.no worries, i'm always here to help...cewah~

1 hour dah lps.

miss rai : ok class, i'll see you tomorrow.
students : tq miss!!!

saya sgt berharap pelajar2 ini akan kekal bersemangat.can't wait for pelajar2 senior to come back.camne la agaknye keadaan kolej yg comel ni bile sume org dah start class nnt.bile habis class, masing2 nak g next class,nak g mkn,naik lift.pastu mst berselisih bahu sesama mereka.kalau saya dan mimi mungkin sng utk dikenali, tp ape nasib ima, aza dan dyana??? bayangkan...it's gonna be FULL HOUSE!!!

i'm glad of what i've been doing rite now.instead of being a pendidik, i also building up my inner strenght and level of confidence.FYI, i ni pemalu tau huhu.sejak jadi lecturer ni, i semakin berani and tak hirau org sgt.apepun masalah menimpa diri, still boleh senyum kat class.never mix personal life and work.it will destroy everything.percayalah~


Monday, June 01, 2009

hidup dgn cara yg paling mudah

busybody : kenapa pakai selipar???

si cantik : sbb tak pakai kasut.





senang kan???

melecuritis~


sakit



dah ptg2 ni...makin sakit plak

makin pedih...tolong!!!

terima kasih kat Balm Urut

terima kasih kat mak gak sbb belikan Balm Urut

terima kasih kat akak watson sbb suggestkan Balm Urut

terima kasih kat aku gak sbb g watson

terima kasih kat hanis sbb bg kuiz dan buat aku lupe pasal sakit ni

Tuhan, syukur aku masih boleh g kolej

ok ok tamat~