BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Thursday, December 30, 2010

longest yard.

pastinya anda semua, rakyat MALAYSIA sangat gembira di atas kejayaan pasukan bola sepak negara kita dalam Piala AFF Suzuki 2010. saya juga begitu. weehuuuu~~!!!



seperti yang telah dijadualkan, saya sudah terbaring depan tv bersama mak dan adik-adik untuk menyaksikan perlawanan yang sangat mendebarkan tu. seriously, saya tak senang baring tau. duduk pon tak senang jugak. haih. every second adalah sangat penting dan ape-ape pon boleh jadi.


apabila pasukan Indonesia dapat sepakan penalti, jantung ni macam nak tercabut !! luckily bola tu tak mencabar langsung *eceh* untuk dihalang oleh KFCM [Khairul Fahmi Che Mat] keterujaan terhadap KFCM sangat tinggi okeh. rupanya anak Che mat ni dah ade kekasih hati y'all. diharapkan kekasih KFCM bersabar ye dengan peminat peminat gadis yang fanatik seperti saya ni. saya minat je. tak ajak dating pon. saya janji !!



saya taklah terer sangat tentang bola nih. off-side pon kadang-kadang tak ingat macam mane. saya asyik menonton lelaki gantang berjersi 9 dan 24. tidak dilupa nombor 10 dan 17. oh amirul hadi juga saya suka rambut beliau. last but not least, si nombor 22. peewiiiiit !! typical kan? cuci mata saja. lalalalalaaaa~






anywaaaaayyy, TAHNIAH BOYS !! TAHNIAH K.RAJAGOBAL !! TAHNIAH TEAM MALAYSIA !!


hapdet lah sangat !!

 
hellooo world !! miss me ?? hikhik :P
i kat ofis yang sejuk sampai nak beku otak ni hah.
serius tak tipu.



ESOK CUTI YEAY !!
 *a special congratulations to Malaysian football team for their meaningful achievement in Piala AFF Suzuki 2010. korang da bomb lah !!*



macam takde beza jep sebenarnye cuti or tak cuti.
heh.


tapi at least i boleh tido semula lepas kemas umah pagi esok. 
gembira sungguh !!
DAAANNN boleh la i tido lambat malam nanti.
sebelom tu kene bayar bil broadband dulu ye~


 
oh lupa pulak.
minggu depan dah sebok dengan Registration Week.
KPTM Batu Pahat akan menerima pelajar baru dan juga pelajar lama.
kami dah dapat senarai tugasan untuk hari-hari berkenaan.
selamat berjuang kawan-kawan. 
masa untuk goyang kaki tengok movie dan layan fb sampai muntah serta mengumpat tak ingat dosa dah nak abis.
pasni kite start bebel bebel dalam kelas semula ye :)



 LET'S GET INTO BUSINESS !!


Saturday, December 25, 2010

ho ho ho ho ho hukhuk *batok*

waaah lenguh badan wa hari ni. demi sesuap nasi, wa redha dengan ape wa buat sekarang :) ni nak bagitahu satu rahsia kat lu orang, wa sebenarnya ade buat keje part time. wa keje kat kedai car wash sebagai pencuci kereta lah for sure takkan wa mengajar network cabling pulak kat situ. ini adalah hasil keboringan melampau since semester break. wa bercadang nak isi masa lapang wa dengan aktiviti yang sihat disamping menjana kewangan wa untuk masa depan yang lebih cerah lagi bersinar. insya-allah~


CEPUK KEPALA !!


ape lah kau merepek petang petang ni rai ??!?!! adoyaiii. heh~ actually wa kecewa meyh. wa nak pegi anta kereta kat car wash tetapi hujan lebat mane nak cuci kereta pulak. sia-sia sahaja nanti. kereta wa sudah berhabok tahap tebal yang memalukan. baek punya planning mahu pegi cuci kereta kemudian berjalan-jalan ke pusat membeli belah dibatalkan begitu sahaja. ape wa nak buat ni hah???


online lah. emh takde ape kat facebook. cek update kawan-kawan. baca baca dan baca. ok dah. sign-in blog pulak. baca baca dan baca lagi. wa memang minat membaca. HAHA. tipu sungguh !! nak merepek lah jap. maka inilah hasilnya. wa sedang menaip nih. tak tahu nak cerita pasal ape sebenarnye. saje saje nak menaip. 


wa dah abis layan RUNNING MAN !! RUNNING MAN is a gameshow from korea. wa jarang layan cerita luar Malaysia kerana wa tak paham bahasa lain selain bahasa Melayu. wa kan naif dan tak bersosial. heh. tapi ade yang menarik pasal gameshow nih iaitu YOO JAE SUK !! sesape yang tak tahu YOO JAE SUK ni menatang ape, go and ask encik google or puan yahoo eh. eh tapi kalau lu orang nak tanye wa pon boleh meyh. wa boleh jawab semua soalan lu orang. nak tanye banyak banyak banyaaak kali pon takpe. wa tak marah punya *wink wink* berbalik kepada RUNNING MAN nih, senang kate, gameshow ni kelakar. tengok banyak kali pon wa masih boleh gelak guling-guling. lu orang tengok lah ye. memang seronok wa cakap sama lu :)


emh nak merepek ape lagi eh, takde ape kot. dah maghrib ni. mak wa sudah bising bising suruh mandi dan solat. tapi adik-adik wa sedang queue nak mandi tuh. maka wa boleh sambung online lagi meyh. yeayhhh !!


oh tak boleh tak boleh. mak wa dah bagi jelingan maut kat wa tuh. seram !! later lah wa sambung cau cin cau ngan lu orang lagi eh. babai semua :)




Friday, December 24, 2010

habit.

phew~since last two days, i'm doing nothing at work. i mean doing nothing good at work. senang kata, aku membuang masa to the limit je kat ofis ni hah. BOSAN !! aku dah tanye kat my boss about subject ape yang aku akan ajar sem depan so cek cek maka subjek yang akan diajar oleh aku adalah subjek yang pernah aku ajar sem lepas lepas. satu nafas satu nafas. fuh fuh !! bahan-bahan nak mengajar dah ade. semua dah ok. abistu nak buat ape nih ??


HEHE :)


main game jom !! alah bukan game macam world craft ke, DOTA ke, assasins ke, just main game ringan-ringan kat facebook je. seronok woooh~

 WORD SEARCH~naik berpinar mata cari perkataan dalam huruf-huruf yang berselerak nih. aku rajin gak beli buku game nih. lebih mudah buat kat buku daripada buat kat komputer. heh.


 BLOCKIES~weee aku suka main game nih. kalau korang gerakkan cursor, nanti mata mata tu semua gerak ikut cursor korang. comelll sangat !! masih mencuba untuk score markah paling tinggi. macam mane la orang lain boleh score berjuta-juta. pelik !!


 BRICKS~game ni aku dah main since bertahun yang lampau tapi tak pernah bosan. aku memang jenis yang setia dan tak tikam belakang punya orang, untung sesape jadi boifren aku. hehe. takde kaitan !!


KAMIKAZE RACE~bagi sesiapa yang minat pada kelajuan, this is your game lah. make sure jangan keluar dari garisan kuning yang ala ala divider tu eh. the game will over then :)



kadang-kadang, tak tahu bila nak stop main those kind of games. a typical person might say, "macam budak-budak la main game camni". i was like, "eh kau ni dah kenapa kan? nak kene cepuk??" as for me, these games are some kind of relaxing method. seriously lupa jap bebanan keje kat ofis dan the time do run really fast bila dah main game nih. terima kasih kepada pencipta game-game nih. at least aku tak kuar abiskan masa kat jakel beli baju pastu tempah kat makcik eemay. sepasang RM50. heh.


ok lah peeps, got to go. until next post eh. babai :)


Thursday, December 23, 2010

okeh jom senyum :)

aku merayap kat blog ntah sape-sape manusia yang sangat berbakat dalam blogging lalu perkara biasa yang dilakukan oleh aku yang kurang malu nih adalah mencuri mana-mana tag yang aku suka untuk dijawab oleh diri sendiri. heh. satu nafas woooh. SEMPUT !!


aku bosan yang sangat meroyan tak tahu nak buat ape kat ofis nih dah macam library negara sampai bunyi pen jatuh pon boleh dengar dengan jelas. satu nafas woooh lagi sekali. hehe. dah dah. jom layan tag nih. cekidaut y'all :)


A - AVAILABLE - yippi yippi i'm available today. jom tengok wayang !

B - BIRTHDAY - 20th April 2000. kenapa? tak percaya eh? lantak la sane !!

C- CRUSHING ON - on what ah? emh takde kot :)

D - DRINK YOU LAST HAD - teh O panas hasil buatan mak sayang. eh tetibe lapaaaaar lah !!

E - EASIEST PERSON TO TALK TO - diri sendiri. actually aku boleh bercakap dengan semua orang tapi tak semua orang boleh paham aku. there you have it, talk to myself lah kan :P

F - FAVORITE SONG AT THE MOMENT - la da di dum by Fizal Tahir. syiokkk !!

G - GAY - semoga kembali ke pangkal jalan ye :)

H - HOMETOWN - batu pahat johor :)

I - IN LOVE WITH - bags, shoes, shawls and to the person i'm in love with :P

J - JUGGLE - dah lama tak juggling. dulu i terer tau. sekarang tak terer dah. mengaku.

K - KILLED SOMEONE - i'm looking forward for it. beware !! garang nih. gggrrrrr auuummm !!

L - LONGEST CAR RIDE - batu pahat to taman klang perdana. next time kene kuar tol setia alam ye. haih.

M- MILKSHAKE FLAVOR - grape lah. eh tetibe lapaaar lagi.

N - NUMBER OF SIBLINGS - 5 and i'm the lucky number 1. i got the power yeayhhh !!

O - ONE WISH - nak makan lah sekarang ini. lapaaaaarrr !!

P - PERSON YOU CALLED LAST - the last person i called. hehe.

Q - QUALIFICATION - untuk ape eh? kalau untuk kerja, aku ade degree in computer science from USM. kalau untuk jadi menantu, emh next !!

R- REASON TO SMILE - jap lagi nak lunch. suka suka !!

S - SONG YOU LAST HEARD - keroncong mak limah from my tummy. lalalalalaaaaa~

T - TIME YOU WOKE UP - 4AM pastu masuk hutan cari kayu api untuk masak nasi dan air. percayalah~

U - UNDERWEAR COLOR - kalau aku bagitahu dapat ape eh?

V - VEGETABLE - ulam *tipu*

W - WORST HABIT - tido 8malam dan bangun pukul 12malam. pastu taktau nak buat ape dah. heh.

X - X-RAYS YOU'VE HAD MOST RECENTLY - dah laaamaaa sangat lah. tak ingat !!

Y - YOYOS ARE - for hiphop-ers. macam ni, "YO YO WHAT"S UP MAN?" :)

Z - ZODIAC SIGN - taurus :)

  bye. nak lunch !!

I LOVE YOU.

this entry is about my beloved miss-able late ayah :)


pagi ni, tergerak jari klik klik kat facebook adik-adik tersayang. saja nak meninjau perkembangan mereka melalui dunia maya ni. kadang-kadang mereka lebih outspoken di facebook compared to when they are at home. aku tengok dengan sape mereka berkawan, aku tengok gambar-gambar mereka kat sekolah or anywhere else, aku tengok game ape mereka main, aku juga tengok page ape mereka like. sounds very the busy body kan ?? HAHA :P actually, i never had enough of knowing my adik-adik kesayangan yang 4 orang tuh. tak sabar sangat nak tunggu mereka semua berjaya dalam pelajaran, bekerja dan berkahwin. mesti seronok dan meriah keluarga kami nanti. yeay !!



TAPI



ayah dah takde ngan kami untuk share that moments. haih meleleh sudah air mata ini. kalau boleh, aku taknak fikir tentang benda-benda yang aku tak sempat nak share bersama ayah. tengok la gambar ni :

baby yang ayah aku pegang tu adalah anak kepada sepupu aku. ayah sangat suka budak-budak. tak kira lah anak sapepon. pastu ayah akan kate, "sayang atok, cium atok". huuu sedih tak kau sebagai anak ?? haih.



this was our last raya with ayah. tema kaler kesukaan ayah iaitu biru. dah la. taknak cerita lagi. hidung dah merah dan berair. eye-liner double intense from silkygirl pon dah sememeh kene air mata. last but not least :

 we miss you ayah. lotsssss of love from us :)



and they miss you too. mereka sangat penyabar tau. sama macam ayah. tak lupa, mak juga rindu ayah sangat-sangat. 



sekian. assalamualaikum~

Monday, December 13, 2010

mencari~

kelas dah lame habis. ade la dalam sebulan lebih aku tak mengajar. agak rindu disitu. heee~SO sekarang ni free yang amat sangat di ofis, maka bosan. sekian.


heh. ape pulak sampai situ je merepek. rajin nih nak taip panjang-panjang cuma aku tak mahu fokus pada sesuatu perkara. terasa nak membebel je. oleh kerana aku sedang batok batok nih, aku memilih untuk tidak bercakap tetapi menaip sahaja. sekian.


eh eh tak abis lagi. hehe. sebenarnya banyak cerita nak kongsi nih. emh nantilah. esok mungkin. dah. BABAI~


bersama adik kesayangan ke-4~


Tuesday, December 07, 2010

bersepah.

kau nak tahu tak? ye ye kau lah. ish kau yang sedang khusyuk baca blog aku nih. ye kau lah. haaa meh sini teruskan baca lagi. sila letakkan sepenuh hati kau untuk baca entry aku kali ni. bukakan minda~


sounds serious rite?


kalau aku gunakan bahasa pengganti diri sebagai "AKU", maknenye aku sedang takde mood sangat. rasa nak tido je. tapi aku tak boleh buat camtu. aku kene layan macam-macam orang setiap malam. ade je yang hantar mesej tanya khabar. terima kasih kawan-kawan kerana masih ingat aku. aku kene duduk depan tv untuk teman mak. aku suka melawat bilik adik-adik lelaki untuk tengok mereka main game sambil borak-borak kosong. aku suka cari gadoh dengan angah itam dan aku juga suka ajak atin berbual tentang cerita korea. oh satu lagi orang yang saya suka layan adalah encik amad akem merangkap bf kesayangan :)


TAPI


kalau aku rasa malas sangat nak layan semua orang, aku buat tak perasan jep. aku bantai tido tak hengat. esok-esok baru lah aku reply mesej or layan semua orang macam biasa. ape sebenarnya yang selalu mengganggu emosi aku? emh entahlah. banyak hal jugak. aku malas la nak cerita sebab sampai esok pon tak habis. serius.


sekarang ni ingatan sangat kuat pada ayah.


tengok tengok, dah nangis tau. alalalalaaa bucuk bucuk. jangan nangis eh. kan dah besar godang. kawal sikit perasaan tu depan mak dan adik-adik. kau kene tabah rai. hiah hiah bersemangat !! esok pagi kami datang melawat ayah ok. mak rajin buat bunga rampai untuk letak kat pusara ayah. mak jugak rajin sedekahkan ayah macam-macam doa. kesian mak. aku tahu mak merindui ayah sangat sangat. aku pon.


tadi sedang calling dengan encik amad akem tapi tetibe encik amad akem ada hal pulak. aku kena bincang dengan dia tentang sesuatu. jadi kena tunggu lah. so nak buat mata ni tak ngantok, aku melayari internet dan melayan video lama. lalu tersign-in kat blog dan tertaip new post. heh. maaflah, isi entry kali ni agak tidak fokus. macam-macam cerita. BERSEPAH.
  

emh takde ape lagi nak taip nih. encik amad akem pon tak mesej menandakan beliau sudah free. takpelah, aku nak tengok tv. layan kartun mungkin. eh eh encik amad akem dah call. tak jadi tengok tv. nak bercinta :) babai~


Tuesday, November 30, 2010

selamat tinggal~











aku nak masuk hutan sebab nak cari berok buat kawan. takyah nak cari aku. takyah mesej or call. aku tak bawak iphone masuk hutan. lagipon line tepon kene bar sebab tak bayar. aku cuma bawak netty sebab nak ajak berok iaitu kawan baru aku tengok cerita TARZAN. babai~










Monday, November 29, 2010

sweet peewiiiiit~

masih dalam mood peperiksaan akhir. semua pelajar-pelajar sudah pon bercuti tapi kami yang bergelar pensyarah ni sedang bekerja keras marking papers. saya sudah siap marking tapi tak siap key-in all the marks yet. jap lagi la sambung semula. nak rehatkan mata mengadap sesuatu yang berwarna-warni dan nak dengar sesuatu yang ceria. emh ape eh?


maka dengan itu saya taip www.youtube.com :)


lalu saya taip lollipop - big bang & 2NE1. hasilnya seperti di bawah :



lolli-lolli-lolli-pop oh lollipop-pop. hehe. SANGAT TERUJA OKEH !!


saya tahu lagu ni dah tak HOT sebab ada lagu-lagu HOT baru yang lain. alaaah bior ler. baling gerobok kang. takpon baling selipor je. nak pegi muor tak? selubung dalam gebor sane ! *style orang johor cakap memang cenggitu. hikhik*


eh dah la. makin layan makin merepek. until next entry eh. BABAI~!


Saturday, November 20, 2010

al-kisah seorang wanita.

HAHA !! entah kenapa letak tajuk entry sebegitu. HAHA !!


ok next !!


i'm at the office. YES hari ini hari sabtu dan saya ada kat ofis. kenapakah ? saya menjadi pengawas peperiksaan lah. from 9-12 then from 230-530. memang sudah menjadi sebahagian daripada tugas kami sebagai pensyarah, maka saya akur~


selain tu, hari ini juga merupakan hari kawen rakan tempat kerja saya. TAHNIAH kepada Syahmsiah dan suami tercinta. semoga talian antara korang diberkati oleh-Nya sampai bila-bila. saya sempat memenuhi jemputan ke rumah syamsiah nih. tapi tak sempat nak tengok beliau bersanding. takpelah, upload gambar kat facebook eh :)


musim kawen kawen sudah menjelma. bermula dari minggu lepas sehinggalah awal disember nanti, hujung minggu saya sudah terisi dengan jemputan kawen dari kawan-kawan pejabat. minggu lepas, 13 NOVEMBER 2010, jue sudahpon bergelar isteri kepada pasangannya. majlis berlangsung di perak. maaf jue, agak jauh jarak yang memisahkan kita *eceh* anyway, TAHNIAH !! minggu ni ke rumah syam, minggu depan di rumah intan dan 4 DISEMBER 2010 nanti di rumah dyana pula. weee !~selain tu, ada jugak rakan-rakan yang bakal bertunang. tapi lama lagi lah. bulan 1 nanti. apepon, TAHNIAH TAHNIAH !!


oh tahun depan bakal menyaksikan ramai lagi kawan-kawan pejabat akan bertukar status. so saya kene buat persiapan untuk menempah baju baru yang khas untuk menghadiri jemputan kawen mereka. yeayhhh !!


sebenarnya, saya agak bosan nih. kat facebook takde ape yang menarik sangat. kalau dah sign-in kat blog pulak, ringan je tangan ni nak menaip merepek ke laut tentang ape-ape hal sekalipon.  hee :P nak stop sekarang. nak sambung jaga exam. babai y'all !!~


menggediksss depan webcam. hobi baru :)

Monday, November 15, 2010

serabut kau tahu !!

withdraw duit.


ASB.


balancing tayar kete.


interview practical training.


follow-up report majikan students.


blogging.


facebook-ing.





semua benda ni kene buat hari ni. 
tapi saya sebok finalize ISO !! 
semak kepala ni hah.


Friday, November 12, 2010

terlampau.

hari ini saya cuti bekerja. 


kenapa cuti? 


sesaja cuti sesuka hati. haaa kau jangan jeles nyah :P TAKDE MAKNANYE !! banyak lah kau punya sesaja cuti sesuka hati rai oooiii. saya mintak cuti dari pihak kolej lalu diluluskan. potong cuti tahunan nih. tak kesah pon sebab cuti saya banyak lagi. kalau kumpul lagi 4 tahun cuti tu, saya boleh berbulan madu dengan puas. mana nak pegi? DUBAI?? sempat sangat !! :)


sebenarnya saya pegi amek amir *adik kesayangan ke-4* balik bercuti akhir tahun. amir bersekolah kat SMS Kota Tinggi. disebabkan amir nak bawak balik banyak barang terutama buku-buku untuk ulangkaji SPM tahun depan, maka saya pon dengan rela hati pegi menjemput beliau. tempoh perjalanan mengambil lebih kurang 3 jam. jauh jauh. saya ditemani angah hari ini. semoga kami selamat pegi dan balik. amin~


kebiasaannya, ayah yang rajin jemput adik-adik balik bercuti sekolah. dulu, ayah amek iwan kat muar, amek angah kat melaka, ayah tak pernah amek saya sebab saya belajar kat pulau pinang. heh. ayah jugak rajin teman anak-anak pegi interview. saya interview kat KL, ayah teman. saya interview kat JB, ayah teman. saya interview kat KPTMBP pon ayah teman. suka tak kau? saya rasa bersemangat dan bersungguh-sungguh sangat bila ayah ada bersama saya.SUKA SUKA !!


sekarang, semua tu takde lagi. saya pulak yang gantikan tempat ayah. saya amek adik-adik kat asrama, saya akan masuk hall iwan masa dia konvo kat UTP nanti, saya yang akan hantar adik saya daftar belajar, saya akan teman adik-adik pegi interview dan macam-macam lagi tugas yang selama ini ayah lakukan. TERBEBAN? tidak sama sekali. tak pernah rasa pon semua ni menyusahkan malah saya gembira kerana saya tahu ayah juga seronok melakukan perkara sebegini.


hari ke-16 sudah. 





ayah, along rindu ayah.


Tuesday, November 09, 2010

kebosanan LAH! - part 2~

HELLO SEMUA !! bertemu lagi. ehem. ye betul. saya bosan lagi tapi taknak cerita pasal baju kurung cotton baru beli kat JALAN TAR. saya nak cerita pasal buah markisa :)


korang pernah tengok tak buah markisa? meh nak tunjuk :

 buah markisa berbentuk bulat bujur gitu. lebih kurang macam gambar atas ni hah tapi tak terbelah ye. buah markisa dalam gambar ni sudah dibelah oleh saya. pelahap tak sabar nak makan sampai lupa nak amek gambar sebelom dibelah. this is my lunch babeh. DIET !!


 haa ni la rupa dalam buah markisa. terpulang la macam mana korang nak masukkan isi buah ni dalam mulut. guna sudu pon boleh, sopan sikit. anak sapa lah ni. heh.


 pandangan dari sisi. macam tak perlu je gambar ni. emh takpelah eh. dah ter-upload.


antara khasiat buah markisa adalah untuk kecantikan wajah, mengurangkan kolesterol, menjaga kesegaran tubuh badan,anti-penuaan dan macam-macam lagi. jangan malas, pegi search ye anak-anak :) last but not least, gambar saya sedang pegang buah markisa. rasa buah ni agak masam tapi layan weh. serius dah cuba nak lagi. hehe.

nyum nyum. sape nak try rasa buah markisa? sila inbox kat facebook. saya bagitahu kat mana nak dapat buah markisa yang berkhasiat ni. selamat mencuba~




assalamualaikum.

kebosanan LAH!

sakit mata, bahu dan otak cek report practical students. mungkin kena baca kat screen computer menambahkan kepenatan. nak suruh print nanti ade je yang silap lagi. kesian pulak dorang kena print banyak banyak dan banyak kali. so untuk kesenangan mereka, saya bersakit. DEMI ANAK BANGSA, takpe!


tak tahan melayan tulisan yang banyaaaaakkk tuh, saya layan facebook jap. haa sekarang dok melalut ke laut kat blog. heh. entah apa nak cerita kat sini, taip taip dan taip. emh tadi amek gambar sendiri. HAHA !! gambar saya memakai tudung bawal. bukan selalu tau saya nak pakai tudung camni sebab bukan kegemaran. saya lebih suka pakai tudung jenis jojet berharga RM10.
 

kadang-kadang ok gak layan tudung bawal nih. tak buat hal pon. senang gosok dan senang nak dibentuk. harga tudung ni RM25. MAHAL !! sebab kalau tudung jenis jojet boleh dapat 2 helai setengah. hehe :) 
gambar-gambar di bawah adalah menggedik semata. nak fokus pada tudung sebenarnya tapi dah macam jual muka pulak. sila tatap :P



 
 
 

ok dah. nak sambung cek report. kalau bosan lagi, saya post lagi gambar-gambar lain. mungkin kali ni cerita pasal baju kurung cotton baru beli kat JALAN TAR pulak. ahakkksss !! babai~


Monday, November 08, 2010

kerana ku sayang dia...jugak !!

last saturday was historical for my beloved cinta hati, AHMAD NUR HAKEEM :) he is celebrating his graduation day, receiving his Diploma in Computer System and Networking from Kolej Poly-Tech Mara. emh sama pulak dengan tempat saya mengajar. kan? takpelah, abaikan :P


disebalik kegembiraan kebanggaan kegemilangan tu, saya hanya mampu sokong beliau dari jauh saje. saya ada urusan yang lebih penting di sini. it's ok kan dear, awak mesti paham. insya-Allah masa awak konvo degree nanti, saya teman mama awak masuk hall *berangan*


ni antara gambar yang saya amek dari laman sosial cinta hati saya. dua sahaja. nak tengok semua sampai satu ratus tiga puluh tujuh gambar, sila add beliau :)


emh kenapa saya pilih gambar dua ni sahaja? sebab saya suka gambar-gambar berkenaan. nak letak banyak-banyak nanti mengancam privasi beliau dan keluarga. so ini je yang boleh letak kat blog :)


cinta hati saya kehilangan rambut tersayang semasa hari bersejarah ni. rambut beliau dah hemsem sangat dan mencairkan hati saya tetapi tidak dibenarkan memasuki dewan konvokesyen jika berambut begini :

maka dalam keterpaksaan itu, cinta hati saya memotonglah rambut kesayangan beliau. takpelah bb, pasni boleh bela rambut sampai cecah tanah eh. relax tau walaupon saya tahu awak sangat sensitif tentang isu nih. i miss your long hair too!


anyway, TAHNIAH TAHNIAH TAHNIAH !! hadiah? claim masa date eh. so pasni concentrate degree pulak. sure boleh buat kan? segelabah saya yang naik divider jalan ni pon boleh abis degree, takkan awak yang cool ni kantoi pulak. all the best and for sure i'm always here to support you :)





sayang awak. rindu awak.

Friday, November 05, 2010

kerana ku sayang dia.

i just came back from visiting ayah sayang. pouring some love to the only mark that bring so much thoughts to him. slowly his lost make me stronger than before, that’s for sure. ayah, along tak nangis kat kubur ayah hari ni :)

for not to miss ayah badly, i open my netbook and surfing internet. take a quick look at facebook and planning to write something here. entah macam mana, termeleret pulak sampai youtube. tetiba jumpa lagu ni :


berjuraian air mata mengalir wok. ingatan kat ayah makin kuat pulak. haih~padan muka kau. sape suruh search “AGNES MONICA”. pegi amek bantal layan perasaan sane!


deep inside, saya tak sekuat yang disangkakan. tengoklah sekarang ni, saya sedang mengingati ayah. sudah pastilah air mata keluar tak henti. oh rai rai~
i really want people to understand me well. I know i can’t get that but please don’t start any mess with me, OK? Good then.


kadang-kadang, untuk jadi tabah, saya tak sedar saya mengasari orang yang saya sayang. saya takde niat untuk berbuat demikian, mungkin suara tegas saya disalah-ertikan. maaf mak. along tak sengaja. along cuma ingatkan mak untuk bersama-sama kuat dengan along.  there’s a lot to go through without ayah. along akan uruskan semua hal ayah dengan baik. Mak jangan risau tau. Tuhan sentiasa menguji hamba-Nya supaya kita tak leka. sematkan itu dalam fikiran. tabah ye mak :)


ok lah. saya nak keluar, ada urusan yang harus diselesaikan. layan lagu ni eh. ayah pernah bagi lagu ni untuk mak.


Bye~assalamualaikum.

Thursday, November 04, 2010

bangang!

kau, pergi mati boleh?













bi ea bi ai !!

Wednesday, November 03, 2010

Day 02: Nine things you do every day.

antara perkara-perkara yang saya lakukan hari-hari adalah seperti berikut :

  • BERNAFAS - bersyukur sebab Tuhan dah bagi peluang merasai nikmat dunia. 

  • MANDI - harus wangi lah. public figure kot. lalalalalaaaaa~

  • CAKAP SEORANG DIRI - harus sedar apa tanggungjawab saya hari-hari. 

  • MAKAN - takde waktu yang tetap. bila rasa lapar, saya akan makan. kalau malas cari makanan, tido lagi baik :)

  • MENANGIS - buang toksik dalam badan. heh.

  • BERSENAM - mengurangkan lemak dalam badan. buat sit-up je. hiah hiah.

  • BERHUBUNG - bersama boifren sayang saya la. saje je mintak perhatian :P

  • MEMBEBEL - nasihat adik-adik. huhu~

  • MENONTON TV - tak kesah cerita apapon. layan je. kalau tak tengok tv rasa macam kurang sesuatu. ceh.

  • MENGELUARKAN DUIT - semua tanggung sendiri sebab dah bekerja. malu nak guna duit mak.


rasa macam terlebih 1 je. emh betullah. nak 9 je tapi saya bagi 10. takpelah kan, the more you give, the more you get *ape kaitan?* hehe :)

lantak la sana!

dari pagi sampai petang saya cuba godam chat-box kat tepi blog saya nih. 
akhirnya tak dapat capai apa yang saya mahukan. 



huh!






malas.

Tuesday, November 02, 2010

Day 01: Ten random facts about yourself.

may i change the title into "Day 01: Ten random facts about my beloved father"? boleh la eh. saya rindu kat ayah sangat nih.


so let me tell you randomly about my father, ABDULLAH BIN AWANG :)
  • secara fizikalnya, ayah seorang yang tinggi, gelap dan kacak. orang putih kata, tall, dark and handsome. hehe. hidung ayah besar tapi mancung macam hero hindustan auwww, mata ayah kecik tapi tak sepet, bibir ayah seksi kau tahu :P saya mewarisi kesemuanya kecuali hidung saya agak kemek sebab ikut mak dan kulit saya cerah, ikut mak juga. heh. oh lagi 1, rambut saya lurus macam rambut ayah :) pada pandangan mata seni saya, ayah manis orangnya. ada orang kata muka ayah macam ahmad nawab. emh ada skit kot. 

  • ayah seorang yang sangat sangat minat bersukan. ayah join olahraga, ayah join bola sepak, ayah join bola tampar dan yang terbaru, ayah join futsal. mungkin sebab tu la ayah saya kurus je. saya tak kurus. saya gemok :) saya masih ingat, ayah rajin datang sekolah tengok saya bersukan tapi ayah tak suka datang sekolah kalau ada mesyuarat PIBG. heh. ayah belikan saya spike shoes untuk acara 100 meter. ayah kata, lari laju-laju macam kena kejar anjing. haha. ok ayah, menurut arahan! kalau ayah tengok perlawanan bola sepak, ayah la paling senyap. tak macam iwan dan amir yang terjerit-jerit tak siuman. saya pon bising padahal tak tahu apa-apa. lalalalalaaaa~

  • makanan faveret ayah adalah asam pedas. saya pon suka juga. hehe. dulu, kalau kami makan kat luar, ayah jarang order makanan sebab ayah akan abiskan makanan kami adik beradik. bila kami dah besar dan boleh abiskan makanan, ayah order la makanan yang dia nak makan tapi jarang ayah abiskan sebab kami pulak yang abiskan makanan ayah :P

  • ayah seorang yang penyabar, paling cool dan baik hati. kalau ayah marah, ayah tak banyak cakap. ayah guna lirikan mata untuk marah kami adik beradik. panahan mata ayah yang tajam tu sudah cukup untuk kami adik beradik paham maksud ayah. haha :)

  • kami adik beradik dan mak merupakan keutamaan ayah. seriuosly, ayah sanggup buang dan abaikan orang sekeliling ayah demi kami semua. ayah juga sangat supportive. apa sahaja yang saya lakukan mendapat pandangan positif dari ayah. cuma ayah tak suka saya marah adik-adik pastu bebel banyak-banyak. ayah tak pernah cakap tak suka tapi ayah pernah bagi satu raut wajah yang saya paham bahawa dia tak suka saya buat macam tu. hebat kan ayah? hehe :)

  • ayah suka tengok cerita perang. saya tak minat langsung cerita camtu. kalau ayah sedang tengok cerita perang, saya akan cepat-cepat suruh ayah tukar channel lain. ayah tak reply apa-apa pon. bila saya pandang muka ayah, ayah akan bagi satu raut wajah *sekali lagi* yang bermaksud TAK BOLEH. memang ayah saya macam tu. mungkin ayah nak jaga hati saya atau ayah taknak terkasar dengan saya. haih. saya kalah la camni. maka saya pon tengok lah cerita perang tu dengan ayah :)

  • saya suka tengok cerita lama-lama dengan ayah. contohnya macam cerita lakonan P.Ramlee. ayah terer kalau mengajuk skrip dalam cerita tu. pastu ayah gelak. saya gelak jugak bukan kerana P.Ramlee, tapi kerana ayah. comel kot. hehe :)

  • penyanyi faveret ayah adalah ramlah ram . mak selalu cakap camni, " tu hah penyanyi faveret ayah kau". ayah sengih je. tapi tak pernah pulak dengar ayah nyanyi lagu ramlah ram. heh. lagi 1, ayah minat kumpulan the scorpions. kalau terdengar lagu dari kumpulan tu, ayah akan humming je sebab ayah tak berapa tahu lirik lagu nya. part chorus je kuat. haha. ayah ayah :)

  • kalau korang semua nak tahu, ayah saya ni seorang yang penyedih. pernah sekali tu saya tengok filem Kabhi Kushi Kabhi Gam dengan ayah, tetiba terpandang muka ayah pastu nampak air mata ayah mengalir. saya pon nangis jugak sebab ayah menangis. heh.

  • ayah suka kaler biru :)

  • ayah saya tak kelakar. jarang sangat lawak ayah menjadi. kadang-kadang saya confuse, ayah buat lawak ke tidak. haha. 

  • ayah suka budak-budak. tak kira la anak sapepon, ayah suka dokong bawak budak tu jalan-jalan. pastu suruh budak tu cium ayah. ayah bahasakan diri sebagai atok :) 

tu la serba sedikit pasal ayah saya. 


actually, saya PERNAH ADA ayah. selasa lepas, 26 OKTOBER 2010, saya dapat panggilan dari mak petang tu. mak kata ayah pengsan kat tempat keje. seriously takde rasa bimbang langsung dalam hati saya ni. saya hanya sangka ayah cuma sakit biasa. mak ajak ke hospital tangkak tengok ayah. saya, angah, mak & atin bergerak dari batu pahat lebih kurang jam 445 petang. 


dalam perjalanan ke sana, kami tak berbual macam selalu. masing-masing melayan perasaan. sesekali hp mak bunyi sebab kawan ayah call tanya kami dah sampai mana. lebih kurang jam 620 petang, kami sampai kat hospital tangkak. saya berharap dapat jumpa ayah dan tanya ayah ok tak. tapi apa yang saya nampak hanya sekujur tubuh kaku yang diselimuti kain putih. saya tak dapat nak tanya ayah apa-apa pon. angah dan atin tak dapat menahan kesedihan. mak pulak sangat tenang berjumpa pegawai perubatan yang mengesahkan pemergian ayah. saya? hanya mampu menenangkan angah dan atin sambil menguatkan diri menerima kenyataan.


iwan di perak dan amir di kota tinggi sudah dimaklumkan tentang berita ini. sedara mara serta rakan-rakan terdekat sudah tahu tentang hal ini. jenazah ayah dimandikan dan dikafankan di hospital tangkak. lebih kurang jam 920 malam, kami bergerak pulang ke batu pahat. sampai di sana, semua orang sedang menunggu kepulangan ayah. pagi esok, selepas disembahyangkan, ayah dibawa ke tanah perkuburan untuk disemadikan di sana. masa tu, suasana sangat redup dan tenang. tak panas. nyaman je. ramai sangat orang yang teman ayah ke sana. emh maaf, saya tak boleh cerita banyak, air mata tak berhenti mengalir. huuu~


ayah pergi meninggalkan kami jam 520 petang sebab acute coronary syndrome atau bahasa mudahnya serangan jantung. pemergian ayah sangat mengejutkan. baru je sabtu lepas on the phone dengan ayah. ayah pesan suruh belikan jersey portugal. maaf ayah, along tak dapat carikan jersey tu untuk ayah. along ingatkan kite akan hidup lama lagi bersama, tapi ayah pergi tanpa sebarang pesan. 


dah seminggu ayah tinggalkan kami. ayah sihat tak kat sana? ayah tahu tak along rindu ayah sangat sangat. kami semua rindu kat ayah. tiap-tiap hari along ingat ayah. tapi ayah jangan bimbang, we'll be strong for you. along akan uruskan segala hal-hal ayah. along akan jaga mak dan adik-adik dengan baik. along janji!


along sayang ayah :) Al-Fatihah.

Monday, November 01, 2010

bintik-bintik hitam.

I just want you peeps around the world to know that I really care about the person I love. Don’t bother about us. Don’t say things that you don’t sure about us. As far as I know, I don’t make any enemy, yet. but don’t make me put you as the first person though, PLEASE!!



Haih.



pakai baju kurung tak gosok.



I am really fragile right now. Don’t break my heart.


Tuesday, October 26, 2010

dua !!

sila cari persamaan antara gambar-gambar di bawah. cepat cepat. 2 minit diberikan !!

 from left, nadia+me+mimi+ima. gambar ni masa Bowling Tournament anjuran pelajar-pelajar semester 2 untuk CS Project mereka. kami hadir memberi sokongan dan sekaligus mengambil bahagian. tak kesah lah masuk longkang ke *tu ima je haha*, tak jatuh pin ke, tak strike sekalipon, layan je. yang penting kami enjoy !!


 me and ima. kat wedding hanis & sha. both are our office-mates. jodoh mereka di KPTM Batu Pahat :) sekarang ni dah hampir 6 bulan mereka mendirikan rumahtangga. bila nak ada baby ni korang? hikhik :P


 aza+mimi+me+ima. masa ni kat port dickson. kami join staff day KPTM. syiokkk woh !! makanan banyak, buat aktiviti sendiri, takyah fikir pasal keje dan boleh cuci mata. seronok kan? :P


 intan+me+mimi at ima's engagement day. memang kami bertiga janji nak pakai baju pink :) antara kami bertiga, intan dah tunang, mimi coming soon, saya? takyah tunang lah, nikah je terus. gedik !! HAHA !!


 mimi+nadia+sha+me. kami main badminton setiap isnin malam selasa. ni je lah masa yang ada untuk bersenam mengeluarkan peluh. siang kami kerja, weekend dah sebok ngan family, suami, boifren masing-masing *ehem* tapi dah hampir 2 bulan tak main badminton sama-sama. insya-Allah isnin depan aktif semula :)


nadia+mimi+wandi+intan+dyana+me at the front :) masa ni mula-mula pakai baju korporat KPTM. cantik tak? baju ni dipakai setiap selasa. sekarang dah malas nak pakai sebab saya dah makin chubby. lalalalalaaaa~



eh dah dapat cari persamaan gambar-gambar ni semua? ish lambat lah korang ni. hehe. takpelah, biar saya je bagitahu ape persamaannya. korang perhatikan tangan saya dikesemua gambar ni. saya tunjuk dua jari kan? itu bermakna saya dan boifren sudah dua tahun bercinta berkasih sayang !!



boifren, since 25th October 2008 untill yesterday, 25th October 2010 and ahead, saya tak akan pernah berhenti menyayangi awak. terima kasih kerana menjadi sebahagian dari hidup saya juga. saya sangat menghargai segalanya. susah senang selama 2 tahun ni sangat berbaloi. saya mintak maaf atas segala kekurangan diri saya. saya tak sabar untuk mengharungi hidup ni bersama awak untuk beberapa tahun yang mendatang. i love you bb, i will always love you~


 saya cinta awak AHMAD NUR HAKEEM !!



oh 1 lagi, last weekend was superb amazing. thank you much dear :)


masa untuk layan blog dengan tenang sudah semakin hampir !!

hehe.



khamis ni dah start study week konon-kononnye sebab tak sampai seminggu pon masa untuk pelajar-pelajar kesayangan buat ulangkaji. study days better. semoga pelajar-pelajar sekalian gigih membaca buku dan ingat segala bebelan MISS RAI nih. saya nak semua orang dapat A !! oh khamis juga saya akan ke johor bahru untuk practikal visit :)



bila pelajar-pelajar sebok mentelaah buku, kami para pensyarah sebok mentelaah internet. eheh. bukan semua pensyarah, saya sahaja. memang suka sangat mentelaah internet atau lebih tepat lagi melayan facebook dan blog. hikhik :P maka blog ni akan berseri-seri dengan entries yang merepek ke laut dari saya. masa terluang yang banyak harus digunakan sebaiknya kan? sekurang-kurangnya saya tak habiskan masa melepak kat kedai makan dan membesarkan perut. apabila perut penuh maka mata berat dan mengantok kroh kroh. no good no good. jadi saya akan mentelaah internet lah *rasa macam ayat berulang-ulang*



blogwalking adalah salah satu perkara yang saya selalu lakukan. kalaulah blogwalking ni umpama berjalan yang sebenar, maksud saya menggunakan kaki, saya sangat pasti saya boleh kurus !! malangnya blogwalking hanya melibatkan pergerakan jari. haish pastu ada makanan ringan kat tepi, makin comel lah saya camni. ahakkksss :P



jalan punya jalan. taklah jauh sangat pon. saya melawat blog yang saya link kan ke blog saya je. saya melawat blog cik Wardah Ridzwan dan terjumpa ni : *saya curi eh cik Wardah :)*


Day 01: Ten random facts about yourself.
Day 02: Nine things you do every day.
Day 03: Eight things that annoy you.
Day 04: Seven fears / phobias.
Day 05: Six songs that you’re addicted to.
Day 06: Five things you can’t live without.
Day 07: Four memories you won’t forget.
Day 08: Three words you can’t go a day without using.
Day 09: Two things you wish you could do.
Day 10: One person you can trust.



macam best je. nak try :) sempena nak abis class nih, saya nak isi masa lapang dengan buat benda nih. yeayhhh !!~



Tuesday, October 19, 2010

saya nak cerita pasal sesuatu. bacalah~

phewww dah lama sangat tak update blog. never worry eh blog sayang, i will not neglect you. i will not close my blog walaupon saya tak update blog nih :)


few days back, sangat busy dengan ISO. stress? a bit actually sebab kurang rehat. lenguh bahu mengadap komputer dan naik pening kepala menyediakan documentation yang diperlukan. selalu set dalam minda bahawa saya pasti akan siapkan benda benda ni semua. cuma cepat atau lambat je. RAI HEBAT RAI HEBAT RAIII HEBAT !! seperti yang selalu disorakkan nadia. hee. senyum weh kalau ingat gelagat nadia nih. seorang yang suaranya kuat dan suka bergambar :)


hari ni, saya bakal diaudit. kawan-kawan saya juga begitu. perasaan? neves gak. mesti ade yang kurang sana sini. tapi otak saya lebih fokus untuk menghabiskan syllabus. next week is week 14. minggu last before final exam. banyak tips nak bagi students. risau pon ade jugak. haih. let's see what's gonna happen then~


tergerak hati nak jot something kat sini sebab ade satu perasaan yang terbuku kat hati dan saya tak dapat nak luahkan kat sesiapa. i feel very deeply extremely sad. tu je nak bagitahu. bye !!


tadi survey stripe dress and lain-lain clothes. mesti mengancam kalau dapat one of these : 


 amacam? cantik tak cantik tak? kalau anda terjumpa dijual dimana-mana, sila bagitahu saya dengan kadar yang amat segera. terima kasih !!


ok y'all, setakat ni je untuk kali ini. nak sambung baca buku. assalamualaikum~