BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Tuesday, September 01, 2009

i need more kotaks!

membaca entry ima yang INI membuat hatiku tersentuh sejenak [eceh ayat nak meleleh kan].minggu ni merupakan minggu terakhir aku mengajar di bangunan nih [jika tiada ape-ape perubahan lah.harap-harap ade.still hoping tau].minggu depan mid-exam so class takde.pastu dah kene mengajar kat tempat lain tapi masih dibawah satu organisasi yang same.tipu la kalau kate diri ini rela dipindahkan.sampai sekarang pon kalau dok sorang-sorang tak ingat orang garang tapi terbayang tempat keje baru.pastu baru ingat orang garang.orang garang.orang garang.orang garang dan orang garang lagi.ish...diam ah rai!


tadi pagi ima g amek kotak dari kak hai.kebetulan i lalu situ dan terdengar satu suara, "rai nak kotak tak?".aku dok fikir nak buat ape ngan kotak tapi nasib baik i cepat pickup lalu sudah paham dengan serta merta.i pon jawab, "boleh lah [i senyum je.terasa pelik bile senyuman terukir]".dah letak kotak i move to class Linux with dcsn3/5.Linux eh...Linux...Linux...yes Linux rai.last week dah ni.takde senyuman lagi padahal teruja tengok awe pakai baju pink juga same macam i eh bukan sebab tu.i teruja sebab awe datang awal.selalunya dia pasti lambat 15 minit.tak mampu rasenye nak bukak mulut.seksa sangat menahan air mata mahalku ini dari gugur jatuh ke bumi [ayat meleleh lagi].sigh~


bile nak say goodbye to them eh?last class nanti la.nak buat speech dulu.bagi nasihat sket.bebel-bebel sket.i will miss you guys.kat lab minggu lepas aku hangin ngan class ni [dcsn3/5] sebab meniru assignment.korang tak mahir langsung meniru.pastu kantoi depan aku.sedih beb.penat terangkan kat depan, ape ntah korang buat kat belakang.macam biase la, bile aku marah...aku tak mudah untuk maki hamun mereka atau pukul dorang sampai nyawa-nyawa ikan.ape yang mampu aku lakukan hanya berlalu pergi dan menahan marah dalam hati.paling lepas pon aku cerita kat kawan-kawan ofis.pastu nak syahdu.haish~


mesti korang rase aku ni lembik-lemah kan?tak kesahlah korang nak fikir ape.aku jadi sensitif bile aku SAYANG.tak pernah rasenye aku marah-marah atau talk rubbish in class.sebab tu class aku selalu habis awal.hehe.ye la kan.aku masuk class on time pastu sampaikan ape yang patut je.kalau nak rewind semula sejarah hidup ni, aku pernah melaui situasi yang lebih dasyat daripada sekadar pindah tempat baru tapi masih dibawah satu organisasi yang same.sejak tau berita ni, aku asyik mengeluh dan berendam air mata.serius aku tak rela.agak-agak kalau aku menangis kuar air mata darah,aku kene pindah gak tak???ngeh.tak elok kan camtu.don wori.aku kan kuat so lambat-laun aku akan OK!



so nak cool down, hari ni ahli club bujang KPTM akan berbuka bersama.jom gosip-gosip.makan-makan.pasni i ngan ima je boleh makan same.sob sob.sedih kan???so tujuan utama [dah berapa perenggan kau mengomel baru nak nyatakan tujuan???boleh tahan gak kau nih rai] entry ni adalah untuk memohon kepada sesiapa yang ade kotak-kotak tak guna, sila lah beri kepada saya.TQ eh.jasa anda amat saya hargai!!!





7 tukang tilik:

Wandi said...

ala rai... mana2 pun sama. jgn sedey... :{

ima said...

sepatutnya rase hiba & sedu-sedan bila baca entry rai nih. tapi tergelak pulak. hehe. ayat memang x menahan ye!

Amanda Eltiqaz said...

sabar ye rai. tp sedih rai len macam...org biasa ptut risau je..hehe

zuraidin said...

sadis gak citer ko ni rai, mcm aku la tahun ni frustrated dgn mara. Nak buat camna diorang tu boss dan arahan, dibuatnya dia hantar ke KL, lagi haru biru...

RAIFANA ABDULLAH said...

en.wandi : tak same tak same!!!kan?kan?kan?

ima : hehe.sikit-sikit org dh boleh terima kenyataan.

dyana : sedih lebih banyak.tak risau apepon.heh.

en. zurai : KL???lagi best.hehe =)

ima said...

boleh x kalau org mintak transfer gi KL? huhu

RAIFANA ABDULLAH said...

ima : boleh je [dengan yakin tau.hehe =P].org nk ikut eh.lagipon masa depan kita disane.kan kan kan???

kptmbp tetap dihati~