BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Tuesday, November 17, 2009

detik itu semakin hampir (T_T)

untuk pengetahuan dunia, hari ni merupakan hari ke-3 final exam bagi pelajar-pelajar KPTM BP bagi sesi julai-november 2009.cepat sangat masa berlalu.cubelah perlahan sket.i always hope for this semester never end, tapi aku hanya mampu berharap.sigh~


ok.bukan nak cite pasal harapan lah, never end lah, perlahan lah, bagai lah kan.aku nak kongsi cite pasal exam ni ha.bukan students je nervous malah kami yang bergelar pensyarah ni pon tak senang duduk.kalau boleh nak korang semua lulus dengan cemerlang.tapi kite tak boleh jangka ape nak jadi kan.so berserah je lah.yang penting i've done my part of lecturing and now korang punye bahagian pulak untuk balas balik segala pengorbanan kami yang berpeluh-peluh-basah-ketiak-berminyak-muka mengajar korang.camne nak balas? belajar lah rajin-rajin.tak susah pon.sebab kalau korang belajar rajin-rajin, result korang cemerlang.pastu korang boleh keje bagus-bagus.nanti dah jadi jutawan maka duit pon banyak.so kalau awek mintak rumah besar 4 buah pon takde masalah.betul kan?


so semalam exam paper linux.senang je lah.alah benda yang dah diajar dalam class pastu kuar semula kat paper final.takkan lah takleh jawab.kalau korang kaki ponteng pon, module kan ade.bace je lah.kawan-kawan setia pon ade untuk tolong.ye, aku sangat paham kalau korang tetibe blur, pastu sakit perut lah, tak ingat lah, tertukar fakta lah dan macam-macam hal lagi.aku penah gak jadi student.seorang pelajar ijazah sarjana muda sains komputer di Universiti Sains Malaysia.sooooo aku amat memahami masalah korang.YANG PENTING BERUSAHA.ape terjadi pastu, berserah je.harapannye supaya aku senang hati menanda kertas linux.oh tak lupe gak untuk paper EEF isnin depan.good luck ye!

pelajar-pelajar exam maka kami akan jadi pengawas peperiksaan.tau tak, this is the most boring part ever in my history as a lecturer.sumpah tak gemar langsung.bayangkan lah, selama 3 jam.mundar-mandir dalam dewan exam tuh, pastu kutip kertas jawapan, mundar-mandir lagi, kutip kertas jawapan lagi, mundar-mandir sekali lagi, kutip kertas jawapan sekali lagi, mundar-mandir lagi dan lagi, kutip kertas jawapan lagi dan lagi.boleh bayang tak? untuk kurangkan rase bosan tu, aku pon bertindak bijak [hehe] untuk melakukan my favourite thing iaitu snap snap snap.amek gambar lah kan.tengok tengok :

suasana dalam exam hall.ni kat level 2.


hujan...rahmat Tuhan.


buku ni best.ade mase nanti nak explore lagi.


tapi keseronokan itu hanye sementara.emh nak buat ape lagi eh.ok jom conteng-conteng.suke suke.conteng sini.conteng sane sikit.wallaaah.lihat ini :

berbakat kan?saya tau tu.lalalalalaaaaa~


haih.emh ape kate msg arjuna plak.hye sayang cintaku...watpe tu?hahah.gedik kan?rekaan sahaja lah.jangan nak kutuk eh.wek! ting ting.yes, arjuna reply.alaaaaah, kecewanye bile dia tak free mase nih.nak gedik lagi boleh tak.ape kate awak lupekan hal awak tu.teman lah saya.bosan nih.eeeeeeh jangan nak mengadelah rai oooiii.respect his space.go on lah dear.don wori.your gf ni kan tabah dan berdikari.take care eh.bye!


ape nak buat lagi nih??? nak borak-borak tapi takut ganggu fokus students nak jawab exam plak.ade gak la berbual ngan syed.tapi dia lelaki.ape je nak dibualkan.nak mengumpat pon tak layan.heheh.so tunggu je lah the 3 hours to end.mundar-mandir dalam dewan exam tuh, pastu kutip kertas jawapan, mundar-mandir lagi, kutip kertas jawapan lagi, mundar-mandir sekali lagi, kutip kertas jawapan sekali lagi, mundar-mandir lagi dan lagi, kutip kertas jawapan lagi dan lagi.bosan kan?


ok ok.dah habis pon 3 jam.weehuu.kutip sisa-sisa kertas yang ade.jom balik!


eh jap.sebelum tu, nak ingatkan semua pelajar-pelajar kesayangan sahaja supaya jangan lewat masuk dewan exam.datang awal ye.so korang sempat tenangkan diri.jangan lupe bawak ID card dan slip exam.jaga juga pakaian dan kekemasan diri eh.satu lagi, ni amaran keras...jangan nak gedik bawak nota dalam dewan exam eh.senang kate JANGAN MENIRU.last but not least, ALL THE BEST Y'ALL!!!




6 tukang tilik:

H.A.K.E.E.M said...

nak pinjam buku flash miss!!!

RAIFANA ABDULLAH said...

ade kat library.silalah~

ima said...

sem ni adalah sem terakhir utk dak2 sem5. huhu~
patut bersedihkah??
mm...niwey, good luck for your unpredictable upcoming future.

* sem ni xde kena invigilate ngan rai. huh. xleh nk gosip2.

RAIFANA ABDULLAH said...

tq for the wish there ima~


*eh ade la.hari sabtu nanti.see ya!

ima said...

alamak rai. silap la. wish tu utk dak-dak sem5. hehe. apsal org post kat sini ek?? ermmm....

RAIFANA ABDULLAH said...

eh kecik.sengaje je kan???

cubit cubit!!!