BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Wednesday, November 04, 2009

hati

sesetengah orang akan hidup menggunakan prinsip JUST GO WITH THE FLOW. maknenye ikut je ape nak jadi. haish. pernah tak terfikir dan berangan untuk ada hidup yang lebih baik? bukan nak suruh melawan qada' dan qadar Tuhan tapi selagi kite tak tahu ape akan jadi dalam hidup mendatang, kite boleh berusaha kan? angan-angan tu penting. bukan untuk berkhayal semata-mata tapi kene fikirkan cara terbaik nak jadikan angan-angan tu suatu kenyataan. contohnye kau berangan nak kawen ngan artis. kau nak kat artis tu. takkan nak memuja dari jauh je. try lah untuk dekati artis tu dalam ape cara sekalipon. bile dah dapat, kau jugak yang gembira-seronok-riang-suke-senyum bagai lah kan. semoga bahagia selalu.heh.


bagi aku, orang yang hidup ikut flow ni pemalas. ape nak jadi kau ikut je. takde planning langsung dalam hidup. kalau kau plan pon, kat mulut je. tindakannya takde. nak kene tunggu orang ketuk kepala kau baru nak sedar. tu pon kalau sedar lah. dibuatnye tak sedar, haish...lu pikirlah sendiri. we are talking about FUTURE now. even orang yang dah capai what they've plan pon masih merancang for a better future tau. ye la kan, manusia mane pernah puas. tapi tu semua untuk kebaikan masing-masing. so bagi yang masih belom tentu future ni, macam mane? nak go with the flow lagi ke? hilang akal ke ape? berusahalah!


mereka yang tergolong dalam penyakit JGWTF [just go with the flow] ni selalunye heartless. konon-konon tenang lah kan. tapi at the same time mereka boleh menyebabkan orang disekeliling mereka terabai. kalau kite sayang kat seseorang, boleh ke kau buat tak tau je. kau heartless macam mane pon, kau kene sedar orang tu sayang kau. jangan amek mudah perasaan orang tu. bapak useless kalau kau tak reti hargai orang yang menyayangi kau terutama orang yang sanggup ketepikan hal-hal lain sebab kau. ketepikan hal-hal lain yang lebih penting daripada kau tapi sebab orang tu dah sayang kau meroyanly, orang tu tak nampak kepentingan hal-hal lain tu pon kecuali kau je. orang tu nak kau jugak. tak bertuah ke kau ha?


pernah gak aku hadapi situasi dimana aku nekad untuk go with the flow. nak simpan rahsia besar. tapi aku gak gelabah bile kantoi. aku tak boleh nak ikut flow sangat. aku kene ade plan lain. selagi boleh simpan, aku simpan. bukan nak kate aku ni perfect sangat ke ape. just taknak bertindak bangang bile orang try gurau-gurau ngan aku. nak bergurau pon ade batasan. kalau aku meluat, aku diam je. sometimes, silence is the best killer. rite?


lately aku sibuk sediakan coursework untuk setiap class. sibuk buat class tambahan sane sini. serius aku penat tapi itulah sumber rezeki aku. maka aku jalankan amanah tu ngan gigih sekali. untuk reward kepada kesibukan-kepenatan-kegigihan tu, i just need YOU. i want nobody but YOU. tapi aku paham. kite ade hal masing-masing. diam tak bermakne aku lupe dan tak kesah. aku cume bagi mase dan ketenangan untuk YOU setelkan semua hal. rasenye itu yang terbaik...kan YOU? but believe me, awak melekat kat hati dan ingatan saya setiap masa and never less. awak sangat disayangi oleh saya.TAK TIPU!



6 tukang tilik:

Muhd Hanis said...

Word of the day:
tekbaik (line 6 paragtaph 1) = satu cara atau langkah utk berjaga2 dlm keadaan tertentu

meroyanly (line 9 paragraph 3) = bkn sejenis makanan laut, tetapi sesuatu tindakan yg dilakukan secara bersungguh2 dan consistent. Boleh menyebabkan kemalangan jiwa jika keadaan berterusan

YOU (anywhere in last paragraph) = bkn youtube atau pn sesuatu yang seangkatan. Mungkin merujuk kepada seseorg yang berasal dari sekitar penulis.

TAK TIPU! (last sentence of the blog post) = normally when it written in capital later, it bring opposite meanings. In this case, it is not meant for insulting purpose,(perhaps) but it flew right on the forehead of YOU in the post.

Conclude: So if u are not the YOU, continue reading this post until u understood. Perhaps u'll never, unless the writer make it clear in the next post.

B.U.M.P for writer

zuraidin said...

best gak entry ni, nak2 pat "kau" dan "YOU". Tapi yg pasal "FLOW" tu ok gak. Rasanya dah sampai masa nak kena divert that flow. For youngsters cam hang ni, better set your mind right now at ease.

RAIFANA ABDULLAH said...

hanis : emh emh emh.it comes from my heart.susah nak paham kan?

anyway, happy birthday eh!

en.zurai : i will...yeah!

Muhd Hanis said...

juz dont divert it from FLOW to FOLLOW eh..hehe

RAIFANA ABDULLAH said...

hanis : ok hanis.i try my best.kalau "TERFOLLOW" camne?nnt org gak yg susah kan?takpe2...hanis kan ade nak nangis2..hahahaks!

Amanda said...

'divert that flow' - aih..bila leh ikut jejak langkah en zurai nih.. >_<