BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Friday, January 01, 2010

tahun baru sudah~

mood pagi ni agak suam-suam kuku sikit.tak berapa nak ceria.tapi aku still maintain senyum.takkan nak marah-marah pulak.kau dah kenape lah kan.nape mood suam-suam?haa nak bagitau nih.aku hairan lah, setiap kali ade sambutan atau perayaan besar-besaran Malaysia contohnye TAHUN BARU, HARI RAYA AIDILFITRI, HARI KEBANGSAAN, ape ape celebration bagai pon, kenape harus ade masalah susah nak messaging di malam kejadian?boleh hangin satu badan nih.anta mesej pastu takde reply.anta sampai 5 mesej pon takde reply gak.pastu sampai 2 kali mesej yang same masuk inbox.kenape kenape kenape???setiap tahun pon macam tu jugak.tak pernah ke pihak-pihak bertanggungjawab mengambil langkah-langkah yang sewajarnya untuk mengelakkan hal sebegini terjadi berulang kali? [ayat kau macam kat suratkhabar lah rai! huhu =P] sedang enak mesej-mesej-bercinta-berkasih-sayang, hal camni berlaku.tak best tau tak!!!taknak ade handphone lah!boikot boikot~

***i'm at 5***


ok cukup cukup.hari ni dah masuk tahun 2010.another new year.how do i feel?not much excited.dok kat umah je countdown atas katil.heh.bagi aku, setiap hari adalah hari yang baru.setiap hari aku ade azam baru.yang pasti, semalam takkan same ngan hari ni.ape yang sudah berlaku, baik atau buruk, jadikan ia sebagai pengajaran di mase depan.semoga aku lebih tabah dan tak gembeng.huhuk~


for the time being, aku mau kumpul duit banyak-banyak.tak mau boros.actually i need someone to marah-marah kalau i boros nih.i need someone yang really boleh buat aku insaf dan tak boros lagi.selama ni mak je yang selalu tegur.tapi macam tak berkesan je teguran mak tu.paling teruk pon mak akan cakap, "jangan membazir, hidup dengan ape yang ade je.hidup tu masih panjang.ingat sikit". ok mak, along sangat paham.tapi aku masih degil gak.haish ape nak jadi nih.along baru beli kasut lagi minggu lepas.sori mak =) so sape mau marah-marah i?any volunteer?sila lah~


one more, dalam mase terdekat ni jugak aku nak kurangkan berat badan sikit.sikit je lagi.heh.bukan nak kurus sangat pon.cuma nak fit kan badan ni.taknak menggeleber sane sini.euwww hahah!kene jage makan dan buat push-up sebelom tido, bangun tido dan bile-bile je yang sempat.selain tu, buat gak senaman setempat yang ima ajar.badi je adik-adik aku tengok along terlompat-lompat gigih nak kurangkan berat badan.hihik.relax eh.kalau cantik pon, akak korang jugak.bangga bangga!~


so another year of age-ing.still young.huhu.terase cepat je.mula-mula keje umur 22.skang nak masuk 24.4 tahun lagi dah 28.ok takde kaitan =) just hoping for an excellent day ahead.not only for me but for everyone especially for my family, my lovable arjuna and friends.amin~



7 tukang tilik:

Amanda Eltiqaz said...

eh..cepat nye jd 28. jd apa2 ke kat umur tu. ;)

H.A.K.E.E.M said...

ntah smangat sgt tggu 28...ape je yg ade ntah??

RAIFANA ABDULLAH said...

dy = takde ape lah.hehe =)

hakeem = it's just a number lah.suke number 28.lalalalalaaaaa~

H.A.K.E.E.M said...

kecik2 tembam...hahaha

RAIFANA ABDULLAH said...

hakeem = comel kan?awk suke tak?

arie81 said...

cutenya rai...tapi awk perli saya kan rai dgn no 28 tu...

RAIFANA ABDULLAH said...

eh mane ade azahari.sy tak perli sape2 tau.jahat je tuduh-tuduh org.huh!