BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Saturday, March 13, 2010

expect the unexpected~

keputusan SPM bagi tahun 2009 telahpun diumumkan hari khamis lepas.tahniah diucapkan kepada para pelajar yang mendapat keputusan cemerlang.orang putih kata with flying colours gitu kan.heheh.kepada yang kurang cemerlang, jangan putus asa.korang perlu rancang perjalanan hidup korang lepas ni.ape saja rancangan korang, pastikan ianya membawa faedah kepada diri sendiri, keluarga, bangsa, agama dan negara okeh (^_^)~


kepada yang ingin menyambung pelajaran, meh sini akak nak promote *wink wink*.Kolej tempat akak mengajar nih ade menawarkan pelbagai kursus yang terdiri daripada kejuruteraan, computer, akaun, bisnes dan nursing.terdapat 9 cawangan KPTM di seluruh Malaysia.sila layari www.kptm.edu.my untuk memohon secara online atau datang terus ke kolej yang berkenaan.segala syarat kelayakan dan maklumat tentang pinjaman dan yuran ade disertakan di laman web tu.mudah bukan?yang penting, adik-adik mesti ade keinginan dan kesungguhan untuk belajar.kalau teringin nak jumpe akak *heheh* akak mengajar kat KPTM Batu Pahat.kat sini ade 5 kursus yang ditawarkan dan kesemuanya adalah computer-based.segala ilmu tentang computer ade diajar di sini antaranya PC Maintenance, Network Administration, Fundamental of Programming, Linux OS, Colour Theory dan macam-macam lagi.jika berminat, sila la lawat lamat web yang diberikan ye.all the best!~


selesai promosi.whew.walaupon aku agak kaku dalam hal-hal marketing nih.tak reti nak approach orang kecuali orang tu datang kat aku.heh.so aku cuba cara lain dan salah satu daripadanya adalah menggunakan blog.taip je ape aku nak.takyah cakap sebab aku tak suka cakap sangat.pemalu dan pendiam *ahaks* bosan kan?aku cume banyak cakap dalam klas je.bla bla bla bla bla.dah dah.so 1 sorakan untuk kolej tercinta --> KPTM hebat!weehuuuuu!~


tetiba, teringat plak zaman amek result SPM dulu.lebih kurang 7 tahun lepas.aku tak amek result kat sekolah tapi kat kem pertanian teluk sari mersing.kat mane tuh?ape plak ko buat kat sane?hehe.ni nak bagitau.mase keputusan SPM 2003 diumumkan, aku sedang menjadi salah seorang peserta PLKN.wah wah batch pertama siri pertama tau.from 16 februari 2004 until 3 mei 2004.best wok!dah dah.bukan nak cite pasal PLKN nih.dihari kejadian, pagi-pagi lagi aku dah tak keruan telepon mak & ayah sebab dorang yang akan amek result aku kat sekolah.dah pesan kat mak & ayah suh bagitau ape aku dapat sebab malas nak tunggu lama-lama.tapi mak & ayah tak bagitau pon.dorang suh aku tunggu je.haih terseksa jiwa dan raga camni.takpe lah, aku tunggu jugak sampai petang~


nervous tu jangan cakaplah.buat apepon dah tak concentrate sangat.so detik yang dinanti telah tiba.nama aku dipanggil untuk menerima keputusan.terjawab sudah segala kekusutan.keputusan aku takla membanggakan.cukup-cukup je untuk melayakkan diri sambung belajar kat matrik.itu je target aku lepas SPM.aku taknak g tempat lain selain matrik.akhirnya aku diterima masuk ke Kolej Matrikulasi Melaka dalam bidang sains fizikal.lega~setelah setahun aku kat sana, aku sambung belajar kat USM, pulau pinang.aku amek kos sains computer.3 tahun yang sangat mencabar dan sekarang, aku sudahpun bekerja sebagai seorang pensyarah di KPTM.sekejap je rasenye aku lalui semua tu.macam semalam baru tengok result SPM.haih.rindu zaman muda *tetibe*~


setakat ni je untuk perkongsian kali ni.until next post.babai!~




5 tukang tilik:

H.A.K.E.E.M said...

kakak....saye reti on pc je, boleh x amik cos yg akak ajar tu???

bawang said...

kakak?
hahahahaha.
x sedar diri da tua!!!

RAIFANA ABDULLAH said...

hakeem = boleh dik.meh la.semua akak boleh ajar.wek!!!

bawang = ape plak???

ima said...

ah. kalau kau tu malas nak buat marketing, cakap jela malas. takyah ckp tak suke @ tak reti! wekkk!!

haha. malas...malas...

RAIFANA ABDULLAH said...

ima = lu pon same jek.wek!!!