BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Friday, April 22, 2011

kembali.

SEPATUTNYA semalam aku dah mula keje semula. oleh kerana aku macam tak yakin nak bergerak banyak, aku tambah mc sehari lagi. but today, i'm back. aku drive dengan penuh berhemah. elak segala bonggol supaya perut tak bergetar sangat. selalunya nak ke ofis ambil masa 10 minit, harini 15 minit. slow and steady :)


park kereta, dapat peewit sket dari ima, aku senyum. rindu kat officemate aku yang sorang nih. dah la aritu singgah rumah hantar kek secret recipe sempena birthday i. macam mana kau tak sayang orang macam ni kan. ima, walaupon i tak boleh makan pisang since i sakit kan, takpe, i makan kek saja. pisang tu semua i ketepikan dan mak i yang makan :P


jumpe lagi beberapa officemates lain, semua tanya khabar. aku jawab, "OK JE" sambil senyum, salam salam. lama tak jumpa kan. selalunya aku akan menuju ke ofis dengan menaiki tangga, kali ni tak boleh. aku cuba kurangkan berjalan. so i guna lift y'all. hehe. aku guna tangga untuk exercise, tapi itu dulu la, sebelom sakit ni hah. sekarang takpayah guna tangga rasanya, alasan 1 ; aku sakit. alasan 2 ; kebanyakan officemate kata aku dah kurus. so tak perlu tangga tak perlu tak perlu :P


sampai kat meja, berlambak mc dari students dan beberapa notis bagai. huh serabut gak tapi buat buat relax. kalau gelabah pon tak kemana. so aku layan fb jap :P atur ape nak kene buat next and next. banyak benda nak kene buat. hopefully aku akan tabah. huuu~


MINGGU DEPAN, minggu akhir sebelom study week. aku perlu teliti kesemua perkara yang melibatkan aktiviti dalam kelas, susun sebaiknya agar sempat habiskan syllabus. memang sempat pon cuma kesediaan students untuk menerimanya sangat penting. aku pon kene banyak cakap, banyak gerak, banyak gelak juga mungkin :P takpe, demi masa depan anak bangsa, insya-Allah semuanya akan ok. kan?


6 tukang tilik:

encHIx laNDax said...

Welcome back Miss Raifana Abdullah. =P n officially,sir Irwansyah is FIRED!haha

ima said...

alaaa...takboleh makan pisang eh? sian rai.
sebenarnya beli khas kek coklat pisang tu sbb rai penah ckp rai suka. taktau pulak takboleh makan. sedih la macamni. nasibbaik makcik rokiah ade ;p

btw, baik baik jalan ye. rai dah kembali ni, boleh la org sambung ber'volley ngan dak2 ni. segan la nak join rai takde.

RAIFANA ABDULLAH said...

farhan = takyah poyo sgt. dtg kelas minggu depan!

ima = mmg faveret pon kek tuh tapi org dinasihatkan jangan makan pisang. so terpaksa la tolak tepi. hehe. kunjungan ima tu pon dh cukup bagus dan menggembirakan org. tq eh :)

apice@duniabaru said...

sempat melawat miss sekejap kat lec room ari 2.. caring kan saye ni.. hehe

Amanda Eltiqaz said...

selamat kembali rai..org pun dh lama tak update blog..malas tahap cipan.. =P

zuraidin said...

eh ko sakit apa ni rai cam serious jeer...