BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, August 10, 2009

oit one way lah!!!

semalam g jalan-jalan ngan amir [adik aku lah] kat sekitar batu pahat nih.dalam kete kami berbual about sooooo many things.walaupon umur kami beza 8 tahun, kami tetap adik-beradik so aku tak rase dia terlalu kanak-kanak untuk menerima cakap-cakap dari akak dia yang memang bising nih.lame dah rasenye tak g jalan-jalan tengok wayang+main boling ngan adik-adik tersayang.last time kami g tengok cite The Land of The Lost [takyah tengok.tak best pon!] without iwan.sesungguhnya kalau tak lengkap ahli mesyuarat tingkap nih, aku kurang mood sket.so tunggu la iwan balik raya nanti.

antara topik perbualan kami adalah tentang hidup aku.masa depan yang masih panjang untuk dilalui.amir tanye aku:


amir : along tak rase along terlalu muda ke untuk lalui semua nih? [ayat amir mungkin sedikit kanak-kanak so aku ubah untuk kefahaman bersama]

along : ish tak la.biase je.ade je kawan2 along yang senasib ngan along.dah 40 kot [heh.poyo!].tua la tuh.nape tanye?

amir : ye la.along dah ade kete.bayar tu bayar ni.dah ade duit sendiri.muda la.

along : tak kot.biase je.one day, you'll be like me gak.so be prepared.

amir : along g mane semalam?

along : oh.amir tak tau eh?along g exam keje kerajaan.nak tau tak.along salah masuk jalan.sepatutnya jalan tu one way.haha.kene hon macam orang gila.

amir : ye ke.abis tu camne?


along : camtu lah.dah selamat pon.


amir : nape g exam tuh?gaji lagi besar ke?

along : bla bla bla [perbualan dirahsiakan atas sebab-sebab tertentu.heh]

amir : oh.amir rase along terlalu muda untuk semua ni.

along : tak la amir.you'll get through this one day.believe me.


amir : ok.

aku tak tau ape yang bermain difikiran amir.tak rase muda pon.satu hal je yang aku rase aku masih muda.PERKAHWINAN.dah tak sabar nak kawen [malu *wink wink] TAPIIIII banyak lagi hal tak selesai.BAAANNYAAAK lagi hal.sigh~

pasal exam PTD tuh, harapannya kali ni nak lebih baik dari my first attempt.penat lah g exam nih.aku hampir tak g.dah la tak tau jalan.main redah je.aku g sorang tau.diulang, AKU G SORANG TAU.selalu
nya ngan ayah or orang garang.heh.dari umah 730am makanya sampai lambat.nasib baik boleh gak amek exam Pengetahuan Am tuh.aku dah buat yang terbest so tunggu je lah.

hidup ni makin mencabar.usia bertambah tua.tabahlah ye rai~
jom lihat gambar :

tgk la.banyak bulatan nak kene gelapkan.penat wo.layan~



tempat kejadian.tempat ni cantik dan sesuai dijadikan sebuah kolej.heh.


ramainye manusia yang terlibat.ni baru kat tempat aku.kat tempat ima dan lain-lain seluruh Malaysia camne plak?bayangkan la.ramai tuh!


BYE~




6 tukang tilik:

ima said...

same la rai. memang sesat gile babas lah!

tapi org lebih bernasib baik sbb sampai lebih awal iaitu 5minit sblm exam start.

ape pun, berserah ajela.. kalau ade berjaya, kita jumpa lagi di PAC! hehe~

RAIFANA ABDULLAH said...

hopefully we'll meet again at INTAN eh.kali ni berbekalkan pengalaman.insya-Allah berjaya.amin~

Amanda Eltiqaz said...

tahniah to u guys!! Hope dpt berita gembira =)

zuraidin said...

ok semoga PTD reserve kan tempat utk korang

RAIFANA ABDULLAH said...

dyana : tq dy.tapi org syg KPTM.ngeh~

en.zurai : tq en.zurai.we will miss you.eh eh cam dah dapat jek.huhu =P

wanyie said...

wani pun rs yang kite ni masih mude hahaa..
exam PTD?dapat gak tapi tak g..semuge berjaya rai..