BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Friday, April 16, 2010

uhuk uhuk *batuk*

sejak ahad lagi aku dah rase badan ni asyik panas jek.pastu berpeluh-peluh sampai asyik nak mandi-berendam-berkubang-bagai lah kan [tapi aku lupakan je niat nak mandi banyak kali sebab batu pahat sedang mengalami krisi air.huh] aku ingatkan situasi biase je sebab kat sini dah lame tak hujan.panas memanjang.rupa-rupanya aku demam lah.tapi masih gak tak sedar diri kene rehat-g klinik-makan ubat kan.tak suke lah.huh.nanti dapat sijil cuti (MC) maka kene cuti.taknak lah sebab ari isnin kene keje.ade lab test untuk students.takmau tangguh-tangguh.


so aku gagahkan diri g keje ari isnin tu.aku cume rase pening sikit jek.tak heranlah.aku kan tough woman.hahah.tapi start malam isnin tu sampai la ke selasa petang nye, perut-kepala-badan rase tak best.aduuuh aku tak gemar sungguh lah.akhirnya, aku menyerah kalah pada ujianTuhan.aku mengisytiharkan diri ini tak berupaya untuk bekerja.huh.takpelah.rehat je kat umah.tido secukupnye.tengok tv sampai bosan.masak untuk keluarga.masak tau.huhu.biar betul nih.terasa dewasa plak bile ade niat nak memasak nih.bukan masak air tau.ni betul-betul masak.i really mean it.paham?ok ok ok.aku kan demam, maka takde selera nak makan makanan luar.tapi kat umah tu takde makanan pon.so aku g kedai beli ape yang patut.tengok nih :




tadaaa.ade beberapa bahan mentah disitu.resipi untuk hari ni adalah sambal sotong dan sup sayur.tak sabar nak masak.padahal selama ni mak suh siang ikan pon aku tolak mentah-mentah.serius aku tak reti.hahah.takpe takpe.banyak lagi masa untuk belajar memasak.perlahan-lahan lah kan.maka misi memasak pada hari itu dimulakan dengan keadaan kesihatan yang tak best *mintak simpati kalau tak sedap.huhu* klung-klang-klung-klang kat dapur macam nak masak untuk 200 orang.riuh setaman.huhu.after about 45minit, maka siaplah hidangan untuk hari ni.tengok tengok :




menyelerakan tak?aku yang masak, aku lah yang rase dulu kan?lagipon angah keje dan atin tak balik sekolah lagi.dengan takde kesabaran langsung, aku menjamu makanan untuk tengahari ni.sedap la jugak kan.heh.buurrrppp.alhamdulillah~~~pastu makan ubat dan online.gian lah tak surf internet seharian.saje nak cek facebook dan melihat jika ada yang rindu padaku *hehe.perasan jek* after that, aku tido tak ingat nak inform boifren yang girlfren dah offline.sori eh~


tu je la cite sepanjang aku demam *macam lame sangat.3 hari je pon.huhu* teringat plak mase jumpe doktor aritu.masuk je bilik doktor, beliau pon bertanya:
doktor : lama lagi ke belajar kat sini? eh awak ni keje ke masih belajar?
me : saya dah keje.
doktor : oh ingatkan masih belajar.muka muda la.
(aku senyum sepanjang masa tanpa ingat tujuan asal dan aku lupe aku demam.hahahah!~ape yang cube aku sampaikan adalah walaupon usia ni bakal meningkat tua lagi setahun dalam beberapa hari lagi, aku tetap nampak muda remaja.wee.bangga bangga)

sekarang ni, aku beransur pulih dari demam.sukeee!sekian.bye~




3 tukang tilik:

H.A.K.E.E.M said...

alhamdulillah dah baik demam....len kali jgn push hard sgt urself ngan keje.

bl saye nak rase masakan awk ni??? bungkuskan utk saye bleh?? pastu pos...huhuhu

RAIFANA ABDULLAH said...

i'm workaholic remember?dah nak demam, redha je.tq for always there for me.layan gf awk yg mengade nih.hehe =)

meh la dtg sini.sy masak special utk awk!

ima said...

saya yg kat sini awk x penah masakkan pon. majuk ah!