BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Tuesday, May 19, 2009

more care more respect~



haish...penat penat...4 hari kursus yg amat enjoy dan fun (ye ke?) dan byk masa percuma juga...tak menguji fizikal langsung kursus tersebut...tp masih penat sbb jln2 merata tempat...niat bukan utk bersuka ria cuma mahu menghirup udara luar dan menimba pengalaman sahaja...percayalah~

tak nak cite pasal kursus skang ni (next post eh)...ini cite pasal my fairlady...sigh~


smalam pg...around 930am...aku cek fairlady yg ditinggalkan selama 4 hari...kotor la kau...start engine cam biase...cuci cuci lalalalaaaa...OK DAH SIAP. park smula dlm umah...sejam pastu hidupkan lg sbb aku nak g ofis...EH EH EH nape kau fairlady...tak leh start plak...aku cube byk kali...tak leh gak...HARU!!!

nangis nangis smbil hentak kaki...serius aku tak tau nak watpe...angah tgk je pastu nak kate aku salah sbb basuh kete yg dah tak start 4 hari sambil on kan radio...salah ke???mungkin...wee~


call mekanik suh dtg umah...beliau JUMPER kan fairlady...tak berjaya...call mekanik kedua, JUMPER kan sekali lg...tak berjaya gak TAPI mekanik ni sgt lelaki lembut (gentleman) sbb tlg aku setel sume masalah...kata beliau bateri dah nazak & setting dah lari...kalau bateri nazak aku paham...setting lari...apekah???camni citenye, fairlady adalah sejenis MYVi...kalau kete under perodua tak start engine for more than 2 days, system akan lock kete utk safety...ni yg diberitahu oleh salah sorg mekanik kat situ...aku yg naif pasal kete ni percaya je TAPI pg tu boleh je hidup sementara...bingung bingung...takpe la...asalkan langkah2 nak senyawakan fairlady dijalankan...bateri tukar + setting semula = RM200...duit oh duit...pastu aku dgn gediknye mintak mekanik2 tu cek badan fairlady yg kopak & calar...yg kopak dah dibaiki...yeay~

skang fairlady dah ok~






p/s : gambar2 di atas hanya selingan...tidak membawa ape2 maksud~

5 tukang tilik:

dFadz said...

Gambar yg tak relevan dgn post entry, maksudnya mendalam jugak tu...

now you're driving fairlady ...wow...

..:::RAIFANA:::.. said...

hehe...paham kan???

fairlady sekadar nama...the real 1 xdpt lg...wah cam byk duit je...baru habis RM200 dah gigit jari hee~

chronicle badrul said...

kate syg fairlady...kene le berhabis duit...apelah..

H.A.K.E.E.M said...

pesal lak citer fairlady tp gmbar MU ni?? mgkn stress dgn kete la tu, tu psl ltak gmbar bnd yg die ske...huhu

.:::RAIFANA:::. said...

badrul : mmg la...tp sy syg beg, baju, kasut kat shopping complex lebih byk huhu =P

hakeem : points taken???bagus la kalau paham heheh~