BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, May 11, 2009

sukelah tu~

pertamanya, nak ucap TAHNIAH to Nur Shazwani Binti Abdullah (gmbr di atas) kerna kejayaan anda menamatkan pengajian di Politeknik Merlimau Melaka (PMM) dan menerima Diploma in Accountancy...bergembiralah...dah tamat pn 3 tahun tuh...well done~

hari bersejarah tersebut adalah pd 6 Mei lepas...tp persiapan utk melaluinya dah bermula sejak Januari lg...haish excited sungguh bdk ini sampai sakit tekak + pening kepala + selesema + gatal2 + kurap + sakit sendi + demam...hehe menambah2 plak...maaf angah!!! so pd hari yg dinanti2kan...only me + ayah yg teman angah sbb mak ade hal, iwan nak exam while amir & atin kene g sekolah...xpela, walaupun dorg xde disisi...mereka sentiasa menyokong angah...lgpun mereka akan memenuhkan PMM yg comel ni lalu keadaan menjadi sesak...hehe~

emh...what to wear eh...setelah berbulan2 memikirkannye...akhirnya aku menyarungkan baju kurung moden berwarna hijau terang glamour merelit manakala ayah berbaju batik hijau gelap yg menawan juga...angah berbaju kurung pahang warna merah gelap yg kurang menyerlah dan tudung putih rasmi PMM...serius angah mcm nurse...hahaha...redah je la~

sila beratur...jgn berebut~

tempat kejadian...simple but nice~

the ceremony starts at 850 am with perarakan masuk students yg akan menerima penghargaan...adela dlm 600++...ala korg pn tau kan majlis konvo camne...so tak perlu la cite byk2...kalau tak tau...g google skang!!! disaat nama angah disebut oleh Cik MC, tetibe hati ni rasa syahdu yg amat, hiba + sedih + sebak...ntah la...bukan aku pun yg menaja beliau belajar selama ni...tp aku rasa angah dah buat yg terbaik utk same2 ngan aku balas jasa mak & ayah...dah2 kesat air mata tu...overall majlis tu tak la "kecil" spt yg angah cerita kat aku...dia nak compare ngan USM yg dh 39 kali buat majlis konvo...USM yg berstandard antara IPTA terbaik kat Malaysia...USM yg melahirkan ramai graduan berbakat spt aku (ok2 semua org jgn marah aku~)...mane boleh adikku...PMM ade di kelas yg tersendiri...tp aku tak nafikan yg aku agak bosan...watching over 600++ students went up & down the stage...boring2...hah ape lg...camera ade di tgn...snap snap snap dan snap lg...amek ko...tak hirau dah org keliling aku~

poyo je...tp maintain tgk dpn~

name angah no. 49...nmpk tak???

hak kerajaan???haish anda gagal~

ni banner jabatan angah~

eh...maaflah...sesat plak gmbr ni~

gmbr ni juga...maaf ye~

3 hours passed by...ok freedom...kuar dwn cari mknn...lapar weh...angah dah sakit kaki...tp masih mampu teman aku cari hadiah utk beliau...ish tipu eh??? kesian gak tgk angah...penat...aku mcm tu gak dulu...mane nak lyn family yg dtg dr jauh...mane nak lyn kwn2 yg berteriak "rai, jom amek gmbr sbb ko sgt hot"...mane nak lyn peminat2 kecil lg...tp believe me, it was the most precious moment ever in my life...been appreciated...sape tak suke dihargai kan~

selesai sume...me + ayah heading back to BP...angah ditinggalkan atas sbb2 tertentu...ok lah...TAHNIAH again angah...i'm proud of you...hope angah dpt smbung degree kat USM~

9 tukang tilik:

ima said...

"...ayah berbaju batuk hijau gelap yg menawan..."

cane gak nye rupe baju tu ek??
hehe~

apepun, gw paling suke caption gamba kerusi yg berbunyi begini,

"hak kerajaan??? haish anda gagal~"

haha..xpe rai. kita still eligible for that!
berusahalah!! aja aja!

chronicle badrul said...

miss nmpak bulu hidung miss la...hehehehe

..:::RAIFANA:::.. said...

ima : bygkan bj batik azahari yg cam akuarium tu tp lebih cantik...huhu...best kan caption tu???serius org trus ingt ima...=)

badrul : eh bad, telitinye awk...mst awk boleh kira bape kali MU mng season ni kan...haha...=P

..:::RAIFANA:::.. said...

ima...baru realize ade misspelling there...huhu...ok dh betulkan~

ima said...

haha.. manusia memang peka dengan kesilapan oranglain.
hhaha~

adakah ayah anda batuk ketika memakai baju tersebut?
hehe~
joking!

Waniey said...

nape ltk pic tu.. huhu.. sungguh huduh.. ngeee =P

H.A.K.E.E.M said...

ape kaitan dgn iphone3g???!!!

owh....bg adik miss iphone ke mase die konvo??wah!!!

..:::RAIFANA:::.. said...

hakeem : nak bg adik sy iphone???sy masih waras & sibuk kumpul harta utk diri sendiri or awk nak bg iphone awk...haha~

Waniey said...

wah.. dua2 nk bg iphone..
suke2.. pat la bg..
hakeem bg iphone yg lame..
along bg iphone yg br..
huhuhu.. aku kaya.. aku kaya.. =p