BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Friday, May 22, 2009

A to Z ade 26 huruf

SELAMAT HARI GURU!!!


aku tau hari tersebut dah lame berlalu...aku nak gak post pasal hari best ni...ade sape2 nak marah ke??? sila jauhkan diri anda dari blog ni sekarang...shuh shuh~

mungkin ade yg tak tahu aku merupakan seorang PENSYARAH...so aku tergolong dalam kumpulan manusia yg boleh menyambut HARI GURU...serius macam tak percaya...tugas aku sama ngan cikgu rosimah, cikgu mona, cikgu zainon, cikgu zuraini, miss zuraida, mr. mustakim, dr.wan, dr.suresh, puan maziani, miss rai eh eh ni macam name aku =P ape tugas mereka??? dorg ni dok kat dpn pastu menyampaikan ilmu kepada pelajar2 dalam kelas...paham kan...i'm doing the same thing now...cayalah rai...bangga pula...muahahahaha~

cita2 asal nak jadi pramugari, kononnye sbb aku tinggi macam model...penah gak teringin nak jadi engineer sbb nak meneruskan delegasi ayah aku tp aku tak penah rase nak jadi doktor sbb aku takut nak derma darah heheh...but now, i end up menjadi seorang pendidik...penah gak berangan suatu ketika dahulu...pakai baju kurung merah, beg tgn pun nak merah gak, kasut juga...berangan jadi cikgu...rase macam senang je jadi cikgu...hakikatnye, diri sendiri dah tau...bukan senang ye...utk mengajar org lain, seseorang pengajar perlu faham ape yg ingin disampaikan...sgt berbeza dgn zaman aku belajar dulu...kalau tak paham pun aku tak kesah sbb aku ade kwn2 to rely on...menangis dalam class sbb tak dpt jwb soalan add math pun aku relax lg...standard la kan...tp sbg seorang PENSYARAH, takkan nak ketuk pintu class sebelah tanye lecturer lain kalau tak dpt jwb soalan yg student tanye...macam sampah...malu wo!!!

ketahuilah wahai para pelajar...KAMI memegang tanggungjawab yg sgt berat...KAMI akan membantu selagi termampu dan disertakan usaha dari pihak korang [students] sendiri...jgn malu utk buat silap...miss rai tak makan pelajar2nya sbb saya sedang diet hohoho merry christmas~

kat sini nak ucap TERIMA KASIH yg tak terkira kepada semua cikgu dan para pensyarah [tadika islam abim al-huda > SRKLimpoon 2 > TIGS > SMKUJ > SMTeknik JB > Kolej Matrikulasi Melaka > USM] yg penah mengajar NUR RAIFANA ABDULLAH...saya tak cemerlang utk dikenali tp saya tak lambat datang class~

kepada rakan2 seperjuangan di KPTM Batu Pahat...
SELAMAT HARI GURU!!!


mungkin pasni boleh tukar ke SELAMAT HARI PENDIDIK...adil sket~

4 tukang tilik:

H.A.K.E.E.M said...

wah!!! thanx miss ajar ktorg LINUX dlu....
dan juga ajar mengarut....hahaha

:::R A I F A N A::: said...

hakeem : mengarut??? tuduhan apekah ini...i see u in court!!!

dFadz said...

selamat hari guru, so is it only that day guru rasa selamat???

:::R A I F A N A::: said...

en. zurai : so ape agaknye perkataan yg sesuai eh???