BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Wednesday, June 03, 2009

comot.

kehidupan sbg seorg lecturer kembali lg.maksud saya, kelas sudah bermula!!!

for semester 1 only.dpt students baru.setiap semester saya mengajar semester 1.subjek EEF (Electric & Electronic Fundamental)

day 1
masa utk kenal2.start with welcome greeting as always.bebel2 sket.pastu tnye :

miss rai : any one of you know my name? (macam la glamour sgt kan haha =P)
students : RAIFANA (dgn bersemangat tau)
miss rai : wah that's good (tak bermakna aku glamour sbb kat jadual dorg ade tulis name aku huh)

then, a brief introduction about EEF, coursework, final exam, rules..........FINISH.

miss rai : ok class, any question?

i'm expecting these kind of questions => umur miss bape? dulu miss study kat mane? miss org mane? BUT guess what, 1 boy raised his hand and asked :

boy : miss, boleh tak miss terangkan ape yg kite akan blaja utk subjek ni? (dgn muka penuh minat dan rakan2 disebelahnye seakan2 menyokong soalan beliau)
miss rai : ok, tq for the question.this subject consists of 9 topics bla bla bla bla.do you get the idea?
boy & his other friends : (nodded their head, muka masing2 puas hati)
miss rai : (lega phew~ muka mesti tenang tp tak sangka soalan that boy,excited nak blaja kot) any other questions class?
students : (silent)
miss rai : if no, i end the class now and i'll see you tomorrow.
boy : eh miss awal lg.
miss rai : (serius bdk ni semangat nak blaja) class hari ni utk pengenalan sahaja.jgn risau, ada byk masa utk blaja semua topik.
boy : (mengangguk dan kemas brg2 beliau)
miss rai : tq class.
students : tq miss!!!

for that class, i spent 40 minutes.tak pernah dlm sejarah pengajaran saya, kelas pertama selama itu.secara jujurnya, saya sgt suke class ini huhu.semoga korg terus bersemangat ye.

day 2
bright wednesday morning.preparation for classes dilakukan.nervous tak tentu pasal.dah lame tak mengajar kot.cek jadual => 1045am...LR 7...DCSN 1/2...ok i'm ready.let's go!!!

they are already in the class.bagus la tak lambat.i dah start mengajar tau.topic 1 : Introduction to Electricity.seems like they understand.masalah sket2 tu biasa la kan.no worries, i'm always here to help...cewah~

1 hour dah lps.

miss rai : ok class, i'll see you tomorrow.
students : tq miss!!!

saya sgt berharap pelajar2 ini akan kekal bersemangat.can't wait for pelajar2 senior to come back.camne la agaknye keadaan kolej yg comel ni bile sume org dah start class nnt.bile habis class, masing2 nak g next class,nak g mkn,naik lift.pastu mst berselisih bahu sesama mereka.kalau saya dan mimi mungkin sng utk dikenali, tp ape nasib ima, aza dan dyana??? bayangkan...it's gonna be FULL HOUSE!!!

i'm glad of what i've been doing rite now.instead of being a pendidik, i also building up my inner strenght and level of confidence.FYI, i ni pemalu tau huhu.sejak jadi lecturer ni, i semakin berani and tak hirau org sgt.apepun masalah menimpa diri, still boleh senyum kat class.never mix personal life and work.it will destroy everything.percayalah~


10 tukang tilik:

ima said...

saya dan mimi mungkin sng utk dikenali, tp ape nasib ima, aza dan dyana???

apekah nasib kami rai??
are u there to help us??
haha~
apekahh???

:::R A I F A N A::: said...

ima : ntah2 org x nmpk ima pun in the big crowd tu nnt...pandai2 la selamatkan diri ye...huhu =P

H.A.K.E.E.M said...

caiyok2 miss!!!

:::R A I F A N A::: said...

hakeem : jgn buli junior...sy suke mereka.

apekah???

joyahLisa said...

mereka pasti menyukai miss seperti kami..
muahahaha..
anyway..sem 1 ni ade bape kelas miss?

:::R A I F A N A::: said...

lisa : korg suke sy eh...hehe bangga...kenapa x bgtau, mst sy blanje korg mkn pizza hari2...serius ni =P

sem 1 setakat ni ade 8 klas...it will bertambah soon.

bobemo said...

:D

wahhh bagus2.. positif way.. chaiyuk2 wat farhana.. my ex usm mate and ex office mate... huhu... terus kan apa ko perjuangkan...

:::R A I F A N A::: said...

ezran : haish bukan farhana la...lupe sudah ke?

terang2 nama gua kat blog tulis RAIFANA...lu mmg sengaja!!!

anyway tq eh =)

bobemo said...

:P

kesilapan teknikal..

maafkan raifana... pembetulan bukan farhana... tp raifana hehe :P

eKyN said...

oh ajar EEF..

cayok2 miss RAIFANA

n_n

leh blanje ABC ni..murah je kan