BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Friday, June 12, 2009

jauh perjalanan luaskan pengalaman

ting tong [lebih kurang camtu la bunyi hp aku.menandakan ade msg]

atan : cik raifana ke ni?
si cantik : haah.sape ni?
atan : pakwe lame mase kat congostan
si cantik : [sengal ke ape dia ni?] sape?
atan : kwn lame la.dok belakang sekali mase dalam kelas dulu
si cantik : [aduh kelas mane plak.aku dah mula malas] sape?
atan : tak sporting la awk ni.atan la
si cantik : oh [kan senang bgtau dari awal.beliau sekelas ngan aku mase kat teknik JB]
atan : ape oh? watpe skang ni?
si cantik : aku dah keje
atan : tak tau pun.keje pe?
si cantik : pensyarah kat kolej.kat bp ni je ha
atan : ko dah kawen?
si cantik : [ok ni soalan faveret sejak aku dewasa] muda lagi kot.baru keje setahun.
atan : muda la nak kawen.nanti dah tua tak laku.lagipun orang kawen rezeki murah.calon ade dah?
si cantik : emh betul kot.calon eh? DAH ADE [poyo tak jawapan aku.mesti arjuna seram kalau dia tau.heh =P]
atan : sape? aku ade tak dalam senarai?
si cantik : [malas dah nak teruskan.aku tido]

kesimpulan : sejak abis belajar, selalu orang2 sekeliling aku tanye bile nak kawen. maksud aku orang luar umah yang tak belikan makanan untuk aku hari2. maksud aku orang yg takde kaitan darah ngan aku. maksud aku mak ayah aku tak pernah tanye pun sebab dorang tau aku baru nak cari duit dan cube survive hidup berdikari.heh.

ala sabar la.bukan taknak kawen.cume masa belum tibe.jawapan standard aku bagi kat sume orang yg tanye bile nak kawen terutama nenek tersayang sebab mak aku kawen umur 23.penah gak aku tanye mak :

me : mak tak risau ke along tak kawen lagi?
mak : tak [mak aku memang relax.sebenanye dia tak puas hidup ngan aku lagi tuh.heh]
me :nape mak?
mak : ni bukan zaman dulu.ko muda lagi.diri sendiri pun tak tertanggung.nanti ade anak camne?buat ape yg patut dulu.ade jodoh kawen la [amacam arjuna?bile nih.gatal.heh]
me : [angguk je.betul tu]

hah. so nak risau ape. selagi mak ayah tak cakap camni : "kawen cepat.ko dah tua!" maka aku masih bujang.huhu =P

14 tukang tilik:

Waniey said...

bila along nak kawen..?? menyampah jer tgk along kat rmh.. hehehe.. pegi la jauh2.. biar rindu skit.. =p

RAIFANA ABDULLAH said...

angah sponsor hidup along sampai akhir hayat boleh???then i get married~

joyahLisa said...

kawen kang besanding kat 'dewan' KPTMBP okeh..muehehe

Muhd Hanis said...

cantik? masuk lift tekan roof top! huh..

zuraidin said...

ini soalan2 lazim masyarakat kita secara umum, bermula dgn habis SPM, tak ke mana2 ker?, lepas dah masuk U, bila nak habis?, bila dah habis belajar, keja kat mana? (soalan asal, dah dapat keja ke belum?), dah dapat keja, bila nak kawin?, dah berkawin, bila nak dapat anak?, dah dapat anak , takkan sorang je bila si akak/abang nak dapat adik?, bila dah settle semua, (masuk era2 pencen) , bila nak terima menantu?, bila nak dapat cucu?, cucu dah berapa? bila nak pegi haji? ......dan kadang2 jer kluar soalan ni......bila nak mampos?....RIMAS lah .....

RAIFANA ABDULLAH said...

lisa : agak2 muat tak nak jemput sedara mara saya + sume student kptmbp + kwn2 skolah + kwn2 sepejabat + kwn2 universiti + kwn2 matrikulasi + kwn2 plkn + jiran tetangga + sedara mara bakal suami sy?heh =P

hanis : cantik la.jeles!

zuraidin : soalan dari lps SPM until keje kat mane, sy takde problem nak jwb.soalan2 seterusnye ngeri nak jwb sbb tak tau future camne but soalan last skali kalau boleh taknak jwb.

lumrah la soalan2 ni.kalau tak jawab kate kite biadap plak.so kene la berpura2.puaskan hati sume org.huh~

eKyN said...

sronok ntry ni...

eh sape arjuna tu ye??

hehe cute ur blog

n_n

RAIFANA ABDULLAH said...

tq ekyn.

arjuna = dia cinta hati saya.i love him more than u can imagine [arjuna sila bangga]

teka la.takkan nak bgtau kan.usaha tangga kejayaan.yeay~

Amanda Eltiqaz said...

hehe. dr lepas SPM smpi dpt keja, tak sempat nk jwb byk soalan2 tu sbb jarak masa yg singkat utk setiap event tu.

Tp yg pasti, soalan "Bila nk kawin" ni mungkin plg yg byk trpaksa dijawab..sbb tak pasti duration nya brapa lama..huhu. Sabar je la...

RAIFANA ABDULLAH said...

dyana : yg pasal kawen tu, i agree with u!

kite tgk sape yg naik pelamin dulu eh.sape paling last kene denda heh =P

ima said...

"muda" dah xleh jadik alasan dah skg..

bak kate nurse yg cuci luka org aritu..
"dunia skg dah pusing balik cam zaman dulu. xbertamadun, perang sane sini.
yang pompuan muda2 da kawen (mcm dulu2 zaman mak2 atok nenek kita)
...tanda2 akhir zaman..."


huhu~
seram pulak dengar penutup kata2 nurse tersebut.

RAIFANA ABDULLAH said...

ima : betul gak tu, mase kat usm pun ade je yg kawen masa belajar.padahal sebaya je ngan org.kalau dah ready, teruskan je la niat murni tu~

H.A.K.E.E.M said...

kawen cpat kurg la skit dosanye mase muda2 ni....hehe

RAIFANA ABDULLAH said...

hakeem : kawen cepat eh?ngan sape?awak? [hah jawab2!]

memang la nak kawen, tapi belum ready.lagipun sy tggu awak kawen dulu.heh apekah?!??