BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Wednesday, June 17, 2009

terkarisma eh eh bukan.TERKESIMA~

semua manusia dicipta seadilnya oleh Tuhan.Tuhan bagi kelebihan dan kelemahan atas sebab2 tertentu.yang penting korang semua gunakan peluang hidup kat dunia ni dengan sebaiknya.

kalau muka anda cantik-putih melepak-tiada jerawat-hidung mancung-bibir mungil, itu adalah anugerah.syukur.kalau otak anda genius, itupun anugerah.syukur.kalau anda seorang yang kaya harta-duit melimpah ruah, itupun anugerah.syukur.kalau suara anda merdu tetapi tak suke g karaoke kat square one, itupun dikira anugerah.syukur.kalau anda boleh baca msg tetapi tak reti nak reply, itupun anugerah.syukur.semuanya dari Tuhan.

aku tak paham kenapa sesetengah individu malu nak bertanye kalau ade kekeliruan [senang kate bodoh sombong] jangan jadi parasit la weh.menumpang orang je.padahal same2 belajar.pastu tak paham, senyap je.meluat gila swine.dah la ayat same je.sorang buat silap, semua ikut je.bile ditanye, baru nak kate tak paham.takpe.aku jalankan tanggungjawab aku.mengulangi ape yang sudah diajar 30saat lepas sekali lagi.aku ade prinsip bahawa, the more you give the more you'll get.bagus kan prinsip aku.aku tau tu.aku tak pernah membezakan tahap IQ korang.aku layan korang seadilnye.cume aku agak teruja dengan individu yang rajin dan serius bile belajar.


kita tak sempurna tapi sila la berusaha untuk menjadi yang terbaik.

berusaha untuk perbaiki diri
.
~sekian~



7 tukang tilik:

eKyN said...

huhu sbar ye...tugas anda sgt mulia

n_n

RAIFANA ABDULLAH said...

heh.mulia kan.

kalau nak tau kolej mane i'm in, try to read my other entries.it is stated everywhere~

ima said...

meluat gila swine??

haha~
endemik ke pandemik tu?

RAIFANA ABDULLAH said...

ima : setakat ni masih endemic, kalau dibiarkan boleh melarat.haish~

Muti'ah Hamid said...

tau dah ape cher ni.
mesti miss bg budak2 ni lab asigment then diorang copy je.sorang tulis "ls" semua copy tulis ls.sorang slh sume slh.betul x?

RAIFANA ABDULLAH said...

muti'ah : salah la makcik huhu =P

ni kes bagi latihan pastu dok jenguk kawan dia je.buat sendiri tak leh ke.haish~

Anonymous said...

hi everybody


just signed up and wanted to say hello while I read through the posts


hopefully this is just what im looking for looks like i have a lot to read.