BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Wednesday, October 14, 2009

bi-awak-wak-wak-wak-lu-huhu~

TAK TAU APE MOTIF POSTING ENTRY KALI NIH.TAK TAU NAK LETAK TAJUK APE JUGA.TAPI TERASA NAK MEMBEBEL.BACE JE LAH.emh...how to start eh...ok ok.dari malam tu lagi aku rase nak tampil berbeza esok.berdiri depan almari selama 5 minit tapi masih tak tau nak pakai baju ape ke ofis.kalau ikut rotation...emh cam tak best plak baju nih.heh.so selak-selak baju kurung lain.akhirnya baju kurung warna ungu menjadi pilihan.dah lame tak pakai baju ni.so cari tudung yang sesuai pastu g gosok baju.while ironing the baju kurung, i try to check on my schedule for tomorrow.pagi ade class EEF pastu 4 jam free.but i already decided to do practical visit for my student at PKG tanjung labuh.maka masa free telah diisi.


tak tahu kenapa, i wanna be someone different tomorrow...i mean my appearance.SELAMA NI MISS RAI SANGAT SIMPLE MACAM GADIS 19 TAHUN.heh.sambil berfikir nak jadi berbeza sambil tu kepala dah kat bantal dan badan atas katil.messaging arjuna kononnya nak opinion beliau lalu aku yang tertido.maaf sangat (-_-).huh~


bangun dengan 1 semangat yang baru la kan.sambil bersiap sambil berlagu riang.rutin bersiap tidak seperti biase dimana beberapa bahan asing telah ditepek di muka untuk menambah seri.selama ni tak minat nak pakai sebab rimas bukan sebab tak sempat dan tak mampu beli tau.ngeh.ok dah siap.puas hati.senyum.jom ke ofis!


10 minit taken.sampai di perkarangan kolej...meet some students and colleagues.senyum seperti biase tetapi ade kedengaran beberapa suara nakal."miss nampak lain la hari ni.make-up raya eh?".oh lupe plak aku berseri-seri hari ni.haha.taklah berseri pon sebenarnya cume lain dari hari biasa.lepas scan jari...aku masuk ofis.takde plak kawan-kawan tegur.baguslah.kalau tak, malu lah i.hehe~


buat persiapan sebelom masuk ke class.first class for that day is EEF.suara nakal lagi."miss rai will blushing all day.hehe".oh lupe lagi.PIPI I DISERIKAN DENGAN BLUSHER FROM ELIANTO.OK SEMPAT PROMOTE.NAK KOMISYEN PLEASE!!!aku senyum je.ajar macam biasa.nak tau tak...bile habis masa, maka akan keluar class dan akan berjumpa students lain juga.haaaa mase ni lah semua nak tegor."miss miss" here "miss miss" there.maaf jika senyuman tidak terukir pada anda.tak sempat nak toleh kat semua orang.ade lagi suara nakal."miss pakai baju raya".hello ni baju ntah dah berapa tahun tak tahu.bukan bukan baju raya.kalau pakai baju raya kene beraya.kalau dah beraya takleh mengajar.hanya boleh makan-makan dan borak-borak sahaja.bagaimana???so tak pakai baju raya ke ofis.huhu alasan!!!


so ingin mintak pendapat orang garang.tak sempat nak tanye..beliau menerjah,"awak pakai make-up eh?".tak tau nak jawab ape.ketawa macam orang meroyan.ni je terkeluar dari mulut."SEGAAAAANLAAAAAH".orang garang kate ok je.so boleh teruskan ngan hobi ini untuk esok hari.taaaaapiiiii hari ni tak pakai make-up pon.sebenarnye tak sempat.hehe.ade beberapa sebab lain gak lah.let it be my secret.kesimpulannya, aku selesa sebegini.tak lah rase diperhatikan je padahal ima, aza & dyana tak sedar aku melawa semalam.haha.hari ni lebih selesa dan yakin walaupon tak pakai kasut baru-huhuhuhu.


dah.tu je sesi luahan perasaan untuk hari ni.sampai ketemu dilain masa.akhir kata, beli alat-alat make-up pastu guna dengan sebaiknya bukan simpan buat hiasan kat umah.sekian terima kasih~




12 tukang tilik:

arjuna said...

heh..

RAIFANA ABDULLAH said...

heh je???

Muhd Hanis said...

mcm sama jer setiap hari...xde beza pn rai..pape pn kipidap! yeah

RAIFANA ABDULLAH said...

ye lah...mane nak pandang org sekarang kan???merajuk ah!

ima said...

"..padahal ima, aza & dyana tak sedar aku melawa semalam."

haha! kecik ati lah tu kitorg x tegur. haha. sooo kiut!

apa kata anda tampil glamorous ke kolej? kompem semua org tegur. haha

RAIFANA ABDULLAH said...

glamorous eh.good idea.so...which part you wanna me to show???

pasni popular lah i.auw!

Amanda Eltiqaz said...

sbnrnya SAAAAAANGAT perasan especially pada cheek...tp dh nmpk rai senyum2 bila msuk office..haha!

takut kembang pipi bila tegur..!

RAIFANA ABDULLAH said...

dyana : actually baguslah tak tegur.nnt gelabah je org.huhu (^_^)

ima said...

elehh..pdahal rai tu senyum2 masuk ofis bajet org nk tegur la tuh. haha!

RAIFANA ABDULLAH said...

selalunye korang akan tegur walaupon baju i bukan baju baru tapi still nak tegur.heh!

amanda said...

tu saje nk bg rai senyum. nnt nmpk pipi kembang skit..hihi

RAIFANA ABDULLAH said...

ok dy, i know you love me...hah!