BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Tuesday, July 07, 2009

ikan di laut, asam di darat, dalam kuali bertemu juga~

last weekend i was at Aquaria KLCC. BEST WOOOOO [sila jeles]. macam jakon pun ade padahal ikan je pun.eh tak tak, ade gak haiwan2 lain di sana. tetibe rase cemburu kat ikan2 tersebut. berenang sane sini. bebas je. jadi tontonan umum. hot giler swine lah!

pengembaraan yang sangat enjoy. selalunye aku rajin je nak bace segala maklumat yang ade kat tepi tangki ikan2 ni. menambah ilmu pengetahuan kan. TAPI aku sibuk amek gambar gune iPhone 3G baru.heh.BAD iphone [marah]. so lawatan kali ni bukan sambil belajar tapi sambil menyelam minum air. apekah?!!???

pastu kan ade cam laluan bergerak. laluan ni membawa kite semua melihat hidupan laut secara terus.heh cam ayat kat cite discovery. sebenarnye saiz hidupan2 ni lebih besar daripada ape yg kite lihat. dah la, malas nak cite banyak2. sila lihat gambar2 di bawah :






tak cukup kat Aquaria, aku sambung pengembaraan kat Aquazone plak. alang2 dah datang dari jauh kan [ececeh] setakat kene tambah RM15 nak masuk Aquazone tu, TAKDE HAL LAH! so tadi kat Aquaria dah bayar RM28 [kalau ade student card bayaran lebih murah ye.aku lupe kad matrik USM masih ade dalam simpanan.excited punye pasal.hah]. total = RM43. kat dalam Aqu
azone ni ade DR.FISH. tugas beliau adelah membersihkan kaki2 manusia yang berdaki terkepam dalam kasut nike.heh. lebih kurang macam terapi la. best best~

masukkan kaki anda di lubang itu~




ok dah abis~



12 tukang tilik:

eKyN said...

wah manyak syok oo

ceh pegi xajak ek...
xpe xpe..hehe
mesti la smbil nyelam mnum air..
ni mesti g ngan org garang tu kan
kan kan haha kantoi..

n_n

ima said...

daku jeles! xpenah masuk lagi. huhu. jakun juga~

p/s: [soalan cepu emas zhulian]
kalau rai masuk dlm tank bahan pameran yg boleh mengecilkan saiz sbyk 30% tersebut, agak2 rai boleh nampak slim mcm sape?

RAIFANA ABDULLAH said...

ekyn : best sgt tau.

ish skodeng eh. insaf la weh.huhu =P

ima : g la ima. sure dpt potongan harga yg sgt rendah. sesuai dgn ketinggian.heh =P

menjawab soalan cepu emas zhulian anda : slim macam megan fox.wallaweh, giler hot!

amacam, ade taste tak?

Muhd Hanis said...

gmbr yg last tu ikan ape rai?xpnh tgk pn lam encyclopedia...wakakaka

RAIFANA ABDULLAH said...

hanis, org pun tak sure.lupe plak nak belajar sebab sibuk menyelam.heh =P

later dah tau org bgtau eh.

H.A.K.E.E.M said...

ape kaitan ngan tajok??? x paham...

RAIFANA ABDULLAH said...

relax la hakeem, ade ape pada tajuk.huhu.eh awk tak jeles ke sy g aquaria?

arjuna said...

stakat kate je best tp x berani nak celop kaki tu lbih baik x payah!!!

lbih baik kaki berkepam kasut nike tp selambe je bagi ikan hisap...hahaha

RAIFANA ABDULLAH said...

sy masukkan la. buta ke?

awk mmg la selamba sbb awk tau kaki awk busuk.haha =P

anyway, jgn nak mengate sy.kalau berani celup la kat ikan besar tuh.heh.

zuraidin said...

last weekend baru pi sana , sbb layan qistina lawatan sambil belajar, not bad at all sbb dapat entry discount

RAIFANA ABDULLAH said...

en.zurai : best la even sy tak dpt discount pun. mesti qistina seronok.huhu~

ima said...

arjuna :

"...selambe je bagi ikan hisap" ??

what the ...?

haha! ikan pandai hisap2 eh? bukan sedut ke? or kunyah2?